Göta Kanal Triathlon – Lyrestad och Mariestad

Nu var det äntligen dags för en favorit i repris: Göta Kanal Triathlon i idylliska Lyrestad! Det var även årspremiär i denna sport för oss båda!

Triathlon är väldigt speciellt för en löpare. Löpartävlingar är väldigt enkla, det behövs bara ett par skor och en nummerlapp – sen in i startfållen och sen är det bara att springa tills målet.

Göta Kanal triathlon

Triathlon däremot – det är en helt annan femma. Här är det först på med våtdräkt, simglasögon, badmössa och sen 750 eller 400 meters simning. Sen är det full fart upp till cykeln, av med våtdräkt och istället på med hjälm, cykelskor (och här kan man även fippla med strumpor) och sen iväg springandes med cykeln bredvid. Väl utanför växlingsområdet är det fritt fram att hoppa upp på cykeln. Sen skall det cyklas 20 km. 20 km på cykel är inte så långt, så här är det bara att ge järnet hela vägen. Då möts man av mjölksyra och trötta ben ganska tidigt. Göta Kanal Triathlon är en vändbana, så efter 10 km svänger man runt och sen är det lika långt tillbaka. Väl tillbaka vid växlingen hoppar man av cykeln, och leder den springandes till sin egen växlingsplats där man ställer ifrån sig cykeln, hänger av sig hjälmen (hjälmen måste vara på hela tiden man hanterar cykeln) och byter till löparskor istället.

Sen är det bara att ge sig ut på löpningen. 5 km skall avverkas, även här är det en vändbana så man möter alla andra deltagare längs vägen.

Vi tävlade i ungefär 1.13. Och i efterhand känns det overkligt mycket kortare. Man ligger i vattnet och försöker ta sig fram bland sparkande armar och ben, sen sitter man plötsligt på en cykel och innan man hinner förstå så har man löparskorna på och alldeles strax är man i mål.

I vilket fall som helst så är det sjukt roligt!

Efter loppet tog vi oss till Mariestad för middag. Vädret, som på förhand lovade viss risk för åska och regn, hade nu övergått till en fantastiskt fin sommarkväll! Mariestad är en väldigt mysig och vacker stad!

Göta Kanal triathlon

Lyrestad - Mariestad

Lyrestad - Mariestad

Det finns fler bilder att njuta av här.

One comment on “Göta Kanal Triathlon – Lyrestad och Mariestad
  1. Kerstin Karlsson skriver:

    Otroligt vackra bilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.