Cykeldag i Askersund

Idag skulle vi cykla! Det var iallafall med den förhoppningen vi vaknade… Dock såg det ganska mörkt ut för detta äventyr under morgonens första timmar. Ett av de fyra däcken var nämligen platt, och trots mycket meckande så ville det inte hålla tätt. Och för att inte lägga hela dagen på cykelstrul så sattes deadline till kl 10.30. Kl 10:31 var däcket lagat…

Glada i hågen cyklade vi så iväg (dock lite senare än tänkt), och för säkerhets skull så tog vi ett tidigt kaffestopp inne i byn för att kolla så att däcket höll sitt löfte. Café Tutingen levererade högklassig cappuccino, och cyklarna rullade fint så nu var vi äntligen redo för dagens riktiga äventyr! Vi hade fått tips av tjejen på turistbyrån om en helt ny fin cykelled, som ännu inte var uppmärkt, men tack vare att en av oss har ett stort teknikintresse så löstes navigeringen enkelt via en gpx fil rätt in i klockan från vår vän internet.

Askersund

Askersund
Förmiddagstutingen!

Leden visade sig vara väldigt vacker och varierad och vi rullade fram på både asfalt, grus (mestadels) och en och annan mindre stig. Ungefär halvvägs – i Herge – skulle det finnas ett matställe, som vi kanske inte hade några större förväntningar på. Men då visste vi inte att Herge är en liten oas med en fantastiskt fin liten sandstrand och en resturang med utsikt över vattnet. Lycka!

Askersund

Askersund
Lunchvy

Gruvrundan

Gruvrundan

Efter denna energipåfyllning var det inte svårt att trampa hela vägen tillbaka till Askersund trots en hel del motvind. Väl framme hittade vi dessutom resans hittills bästa fika (japp, Järvsö Gårdsbageri petades nu ner från tronen) på Venus Chokladcafé. Högsta betyg på både cappuccino och fika!

Askersund
Denna blir svårslagen…

Dagens sista äventyr blev en visit på campingens granngård som visade sig vara en inredningsbutik. Där gjorde vi några fynd…

Askersund
Shoppinglycka

Så var det sista kvällen i vagnen för denna resa, och om någon undrar så är detta nuvarande yatzytabell:

Yatzy

2 kommentarer på “Cykeldag i Askersund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.