Från Järvsö till Säter

Nästa stopp på vår hemresa var Säter. Vi har ju som mål att besöka alla Sveriges trästäder, och Säter är en av dom. Dit skulle vi ta oss idag…

Men först lite mer Järvsö, som tyvärr inte riktigt hade vädret på sin sida denna morgon. Vi vaknade av att vinden ven och regnet piskade på vårt lilla hem så vi valde (lite vemodigt) att ställa in dagens morgonbad. Och när vi ändå var igång så passade vi även på att ställa in morgongröten. Istället blev det en aningen blöt promenad och frukost på ett mysigt bageri vi hade spanat in jämte vår camping. Och det visade sig bli resans hittills bästa fika! (Vi åt riktig mat först :-))

Järvsö
Lill-Babs dansar i regnet

Järvsö
Järvsö Gårdsbageri, bästa fikastället!

Sedan hade vi en till punkt på agendan innan vi kunde lämna Järvsö. Det var att besöka Stenegården, en jättemysig samling av små butiker med lokala produkter. Där fyndade vi större delen av dagens kommande lunch – nygräddat tunnbröd och hjortronsylt. Lägg sen till lite smör och ost och det blir en riktig lyxmåltid! Nu hade dessutom solen vågat sig fram igen, och vi fick se denna lilla ort utan regn i åtminstone en halvtimme 🙂

Järvsö
Stenegårdens ”köpcentrum”

Järvsö
Dom hade även en fin trädgård!

Nu började vi vår färd mot Säter, och här måste vi erkänna att vi är lite besvikna på vår vän Google. Vi hamnade såsmåningom på en grusväg i ett skick som vår husvagn sent kommer att glömma. Några rimliga alternativ fanns inte heller, så det tog sin tid (och några ägg, tomater och annat smått och gott. Tänk Kalles Anka :-))

Järvsö
Den oändliga tvättbrädevägen…

Järvsö & Säter
…och resultatet av den

Väl framme i Säter blev det promenad och mjukglass bland de mysiga trähusen. Och kvällsgröt 🙂

Järvsö
Fina trähus

Järvsö & Säter
Hallonhimlen finns i Säter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *