Skuleberget, Docksta och Järvsö

Idag har vi en löpfri dag! Men morgondoppet skall in, och idag var det jätteskönt i vattnet så vi kunde simma lite längre. Antingen så börjar vi vänja oss eller så var det helt enkelt ett par grader varmare i vattnet idag.

Docksta till Järvsö
Morgondopp i Storsjön!

Dagens första stopp var Skuleberget. Det är ju ändå lite av en symbol för det här stället, och på en lite småregnig måndag tyckte vi det passade bra att vandra upp. Man kan välja lite olika vägar, och på vägen upp valde vi en av de brantare. Det finns brantare varianter, men då klättrar man och det är inget vi har börjat med. Ännu… 🙂

Halvvägs upp var en grotta som vi stannade till vid. Där var det dock rätt mycket folk (mycket kineser, konstigt nog i dessa tider) så vi gick snabbt vidare. Snart var vi uppe på toppen, där det också finns en toppstuga. Nu skulle det bli gott med lite morgonfika! Men tji fick vi. Vi var för snabba och dom öppnade inte ännu på 45 minuter… Så det fick bli en vandring ner igen, nu en annan led som var aningen längre (drygt 3km).’

Docksta
Utsikt ftån Skulebergets topp

Nästa stopp var i Docksta, som ligger ett par km från Skuleberget. Här hade vi hittat Jeltsjes Chokladpraliner, och här fick vi istället morgonens fika. Riktigt bra dessutom! Fantastiskt bra morotskaka! Och fantastiska praliner, som äts medans detta skrivs…

Docksta
Fantastisk morotskaka! Och minst lika bra praliner!

Docksta till Järvsö
En av oss med sina nyligen inköpta skor, tillverkade i Docksta

Efter några timmar i bilen så svängde vi så småningom in i mysiga Järvsö. Vädret var ganska fuktigt, men Järvsö är fint! Efter en fin middag på Bergshotellet (jättebra mat, dock aningen trångt med tanke på läget i världen) så var vi bara en kort promenad från husvagnen.

Docksta till Järvsö
Dagens utegymbild!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.