Queen Charlotte Track

Resans andra tvådagarstur var Queen Charlotte Track, en kustnära vandringsled i Marlbourough Sounds. Nu hade vi planerat ”lyxvarianten”, dvs packningen blev transporterad till nattbondet och det vi behövde bära med oss var vatten och eventuell lunch. Äventyret startade med en båttur från Picton till Ship Cove, vilken tog nästan 90 minuter.

Även denna dag var vädret på sitt allra bästa humör, solen sken på oss under två hela dagar.

Queen Charlotte Track

Queen Charlotte Track

Första dagen inleddes med en jättebacke! Ingen lugn start här inte… Men i gengäld fick vi ganska omgående se de fantastiska vyerna… På denna sträcka fanns det en fin lunchrestaurang halvvägs, där njöt vi av dagens soppa (något som verkar finnas på alla Nya Zeeländska restauranger) och en av oss njöt även av dagens första öl!

Queen Charlotte Track

Andra halvan av dag ett bjöd på vacker och aningen mer lättlöpt terräng, stigningarna var lite kortare. Vi nådde vårt nattläger tidigare än beräknat och fick därmed en fin tältplats i kvällsspolen. Första dagen blev ungefär 27km finfin löpning. Efter ett (kort) bad för en av oss gick vi till restaurangen, som så lämpligt låg jämte nattlägret. Vi gick inte därifrån hungriga…

Queen Charlotte Track

Dag 2 startade med smaskig frystorkad gröt. Efter att ha lämnat packningen för transport tillbaka till Picton bar det iväg uppåt, en stigning på drygt 400 höjdmeter under de första kilometerna. Denna dag bjöd på mer stigning och därmed ännu mer storslagna vyer! Det är fantastiskt vackert här!

Queen Charlotte Track

Queen Charlotte Track

På denna delen av lede fanns det inget passande lunchrestaurang, så vi fick bära med oss vår lunch. Frystorkad youghurt och mûsli med en bar till efterrätt blev det! Efter lunch var det i stort sett bara nerför fram till målet som var Torea Bay, där vi skulle bli upphämtade av en vattentaxi. Vi var dock i så god tid så vi hann med en lång fika på en närliggande resort innan det var dags för upphämtning.

Efter en båttur på 15 minuter var vi åter framme i Picton! Nu blir det gott med fiskmiddag och finvin från närbelägen vingård!

1 kommentar på “Queen Charlotte Track

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.