Christchurch (och resan dit)

Idag var det sista dagen med vårt mobila boende, även kallat åbäket (vi har knappt åkt i ett mindre bekvämt fordon) och nu var det dags att säga adjö.

Vi lämnade idylliska Picton på morgonen för färd söderut längs ostkusten. Fem timmar (och en ganska dålig lunch) senare var vi framme i Christchurch. Vi började med att leta upp ett lämpligt boende, för att sedan lämna tillbaka åbäket.

Sedan tillbaks till stan igen för att få i oss lite mat. Vi åkte till centrum, och där möttes vi av något som mest liknade en byggarbetsplats. Det kändes konstigt med en stadskärna som var tom på människor och affärer (dock med lite julpynt). Vi kom dock ganska fort fram till att staden har varit jordbävningsdrabbad för inte så länge sedan (2010 och 2011) där många omkom och mycket förstördes.


Även katedralen behöver restaureras efter jordbävningarna
Christchurch

Dock var middagen (dagens fisk med lokalt vin!) alldeles lysande.

1 kommentar på “Christchurch (och resan dit)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *