Picton

Idag blev det en lugn planeringsdag, de kommande 2 dagarna har vi Queen Chalotte Track som skall göras och det krävde lite planering. Leden är endast tillgänglig via båt, så de olika möjligheterna behövde undersökas. Nu blir det lyxvarianten: mat på restaurang och packning med tält blir uttransporterat till vårt nattläger. Känns nästan som fusk…

När planerna var smidda till belåtehet gick vi en liten tur längs hamnen. Det var lite längre, och mycket backigare än vi hade trott… Vi vände efter 90 minuter och då hade vi ändå en bit kvar… och aptiten inför lunchen var lagom upparbetad. Även denna lilla tur bjöd på fin utsikt.


Picton

Backar finns det överallt…
Picton

Vad det gäller mat så levererar Picton rejält! Middagen igår var klart bäst hittills och dagens lunch var faktiskt ännu bättre! Varför finns det inte likvärdiga fiskrestauranger i Göteborg?

Picton är en väldigt trevlig, om än lite sömnig, småstad på nordöstra delen av sydön. Den är inte lika magiskt vacker som Queenstown, men känns betydligt mer genuin. Allt i Queenstown känns nytt och turistanpasat. Picton är annorlunda. Här är också en hel del grader varmare, ungefär en jacka. Vattnet är fortfarande kallt men en varm dag är det klart badbart.

Picton

Efter en kväll med lokal fisk och lika lokala viner hoppas vi nu på en god natts sömn i husbilen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.