Falkenbergs stadslopp 2014

Semesterns sista utflykt gick i år till Falkenberg med tillhörande stadslopp!

På lördag förmiddag var det dags att packa väskan, med kläder för både 30 grader och sol samt ca 15 och skyfall. SMHI hade rätt denna gången…

Det var löjligt varmt när vi klev ur bilen för att hämta våra nummerlappar. Solen gassade och luftfuktigheten var riktigt hög (värmen gjorde att en av oss inte riktigt var taggad idag, men det ordnade upp sig sen. Se bild nedan). Innan det var dags för start hann vi ta en fika samt lära oss vilka styrkeövningar som var bra för just dig (ett lokalt friskvårdsföretag stod för denna lilla tjänst. Kul!)

Med en timma kvar till loppet började det dock mullra lite, och det kom några efterlängtade droppar medan vi värmde upp. Tack väderguden! Åtminstone lite uppfriskade sprang vi sedan iväg på den 10 km långa banan. Det flöt på bra första kilometrarna, och publiken gjorde ett bra jobb! Men ungefär halvvägs tittade solen fram igen och gjorde det olidligt varmt. Kändes som man nästan kunde se hur det dallrade i luften… Som tur var så gick sista delen av loppet på en skuggig stig längs med en kanal, så även om det var otroligt varmt så blev det ändå hanterbart. Sista biten var det bara att bita ihop och spurta in i mål, upp för den lilla uppförsbacken som lite elakt dyker upp när man börjar få målkänning. Benen kämpade på bra iallafall trots värmen, och det kändes som vanligt väldigt skönt att gå imål!

Övernattningen denna helgen skedde på Skrea Camping i vårat lilla minitält. I efterhand var det nog inte den smartaste platsen, då enda alternativet var 400 kr för en elplats. Vårat 1,5 kg tält behöver inte så mkt el… Men det såg ganska kul ut mittemellan alla stora husvagnar! Ett långt skyfall senare så promenerade vi in till stan för lite middag. Om man åker runt en del (som vi gör) så det en bra idé att investera i en “Enjoyguide”. Det är ett häfte med en massa “2 för 1” erbjudanden på resturanger och annat runt om i Sverige. Denna gången åt vi båda en fin grillbuffé till priset av en! Och buffé är praktiskt för löpare…

Dagen därpå blev det en morgonjogg, som också inkluderade en liten “för-frukost” i form av ett stort snår med helt orörda björnbär! Vem vill inte stanna till där? Avslutningsvis blev det ett dopp i havet innan vi packade ihop oss (där var vi betydligt snabbare än våra husvagnsgrannar!) för denna gången.

Resmål: Falkenberg
Löpning: Falkenbergs stadslopp http://www5.idrottonline.se/FalkenbergsIK-Friidrott/Stadsloppet/Stadsloppet/
Reslängd: 2 dagar (lör – sön)
Boende: Skrea camping
Cirkapris (boende): 400 kr för en tältplats (onödigt med el!)
Att göra: Njuta av sommarstaden och bada i havet

Falkenberg 2014

Falkenberg 2014

Falkenberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.