Hyssnaleden 2014

Två veckor innan Kiruna Extreme så var det läge att testa all utrustning på ett grundligt sätt! Hyssnaleden blev, efter rekommendationer, utvald som genrep.

Direkt efter jobbet på fredag eftermiddag (ett bra val av dag skulle det visa sig senare, då det regnade hela lördag kväll…) tog vi bilen till starten vid Hyssna kyrka. Solen sken och vi sprang iväg glada och så pigga man kan vara efter en avslutad arbetsvecka. För att vara ärlig så gick det ganska trögt. Men omgivningarna var fantastiska, så då gör det inte så mycket om det går lite långsamt.

Leden bjuder på svenskt landskap i sin allra bästa form, med ängar, sjöar, betande djur och vacker skog. Leden är ca 40 km lång och vi hade bestämt att stanna ungefär halvvägs där det skulle finnas en rastplats enligt kartan. Sista biten fram till den var ordentligt kuperad och benen fick sig en omgång innan det var dags att slå läger. Rastplatsen låg fint uppe på en höjd, och hade både rinnande vatten (gammal fin pump!), toalett, vindskydd, ved och eldplats. Dock var ju tanken med denna utflykt att testa all vår utrustning, så det blev såklart tält och gasolkök istället! Frystorkat satt fint i solnedgången.

Dagen därpå inleddes på liknande sätt som den föregående avslutades, med frystorkat i soluppgången! Man blir ordentligt mätt på en sådan portion, vi hade bara med oss några bars förutom dessa påsar. Efter nedpackning fortsatte vi längs leden som bjöd på jättefin natur även denna dag. Hyssnaleden hamnar högt på listan över vackra vandringsleder! Benen var dock rätt sega även denna dag, så vi lufsade på i behagligt tempo. Pulsen gick dock upp ordentligt i en del uppförsbackar. Dom fanns det gott om, vilket var perfekt inför kommande fjälläventyr. Det märks trots allt lite skillnad när du ska ta dig uppför med 5-6 kg packning.

Väl i mål blev det bad i ån och en fin lunch på Hyssna kvarn. Ett väldigt hemtrevligt café som både vi och getingarna uppskattade.

Hyssnaleden får högsta vandringsledsbetyg!

Resmål: Hyssna
Löpning: Hyssnaleden
Reslängd: 2 dagar
Boende: Lägerplats längs leden
Cirkapris (boende): 0 kr (ev införskaffande av tält)
Att göra: Springa en mkt vacker led, bada och fika på Hyssna kvarncafé

Hyssnaleden 2014

Hyssnaleden 2014

Hyssnaleden 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.