Kraftprovet – Trollhättan 2014

Fredagen den 18 juli går Kraftprovet i Trollhättan av stapeln, i samband med Fallens dagar. Kraftprovet är ett 11,6 km långt lopp med en mkt vacker och omväxlande bansträckning. Vi packade såklart tält och sovsäckar och åkte dit! Väl på plats letade vi upp Trollhättans camping och slog upp vårat lilla hem jämte ett gigantiskt hallonsnår (frukosten räddad?). Väldigt praktiskt med ett så litet tält för det finns alltid plats för det vart man än kommer. Denna camping låg mysigt bland lummiga träd, och det passade ju bra med lite skugga då det (som vanligt) var tropiskt hett. Campingen ligger också nära centrum, och på vägen dit passerar man nummerlappsutlämningen så det var inga problem med logistiken.

Efter att ha tittat på ungdomsloppet samt det kortare loppet (slussprovet, ca 6 km) var det dags att ställa sig i startfållan. Det var riktigt kul att springa idag, trots värmen! Kanske man börjar vänja sig? Publiken och omgivningen hjälpte också till såklart.

Kraftprovet är ett kuperat lopp, och de första kilometrarna går i princip bara uppför, upp till ett bostadsområde och vidare på fina stigar i skogen. Men springer man upp får man också springa ner, så efter några kilometer (med bra support i form av hejarop och vattenslangar) så vänder det nedför, och det ordentligt! Bara att slappna av och låta benen flyta på. En skön känsla! Därefter passerar man förbi start och målområde och fortsätter bort mot det vackra slussområdet längs med ”Kärlekens stig”, som är en jättefin och backig slinga längs med vattnet. Väl framme vid slussarna kommer loppets jobbigaste del där du ska klättra uppåt i nästan en kilometer. Mjölksyra blandas med hejarop. Därefter är det bara att försöka hålla tempot de sista kilometrarna. Upploppet är en häftig upplevelse med fullt av härlig publik längs med den långa raksträckan. Trollhättan gör verkligen sitt bästa för att löparna ska ge järnet, så spurten faller sig naturligt!

Efter att ha fått medalj, banan och lite dricka promenerade vi tillbaka till campingen för en snabbdusch. Sedan blev det god tapas och lite strosande på stan. Mycket folk på plats, och Yohio på scen…

Dagen därpå inleddes med morgonjogg i sedvanlig ordning. Vindstilla, solen på uppgång och fågelkvitter. Vill man få bra back/trappträning så kan man få det här. Och man får på köpet också en fin utsikt! Efter en sådan start på dagen så smakar frukosten som allra godast.

Sista punkten på agendan innan hemfärd var att spana in ett av fallpåsläppen. Det är ju ändå detta som hela denna festivalhelgen egentligen handlar om… Mäktigt att se allt detta kraftfulla vatten!!

Trollhättan och det svenska sommarvädret levererade även detta år!

Resmål: Trollhättan
Löpning: Kraftprovet http://www2.idrottonline.se/TrollhattansSOK/Arbetsrum/Kraftprovet/
Reslängd: 2 dagar (fre – lör)
Boende: Trollhättans camping
Cirkapris (boende): 200 kr för en tältplats
Att göra: Springa ett av sommarens trevligaste lopp, samt titta på det mäktiga fallpåsläppet.
Tips & Trix: Testa Trollhättan Energis gratis vattendrinkar i deras tält vid startområdet!

Trollhättan

Trollhättan 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *