Lidköping och Kinnekulle 2019

Årets första husvagnstur gick i år till Lidköping och närliggande Kinnekulle. Där finns nämligen en vandringsled som vi länge har varit sugna på att testa…

I Lidköping finns en fin camping vid Vänerns strand, och där ställde vi upp pärlan över helgen. Vi hann se lite av staden och äta en god middag på fredag kväll innan vi somnade för att ladda inför kommande äventyr.

Lördag morgon begav vi oss mot Kinnekulle och lilla byn Blomberg där vi hade valt att starta. Det var nämligen lämpligt, då det efter drygt halva sträckan därifrån fanns en fin lunchbuffé att se fram emot. Kinnekulleleden är ca 46 km lång, och vi skulle då ta oss ca 26 av dessa innan det var dags för matpaus.

Förväntansfulla lufsade vi så iväg på aningen stela ben, men genom en jättevacker natur! Trots det lite bistra vädret så var Kinnekulles ängar och skogar väldigt mysiga. Vi passerade många fina platser innan vi tillslut kom fram till Kinnekullegården som bjöd på en (kanske lite för rejäl) lunch och fin utsikt från högsta toppen av kullen.

Kinnekulleleden

Lidköping mm

Sedan bar det av nedåt! Och det var tur att det var lättköpta kilometrar i början, då buffé inte är helt optimalt tillsammans med löpning… 18 km senare var vi tillbaka i Blomberg trötta och glada. En fin utflykt!

Kinnekulleleden

Kinnekulleleden

Dagen därpå blev betydligt lugnare, med ett besök på Läckö slott och fika i solen på Spikens brygga. Perfekt avslutning på en rolig helg!

Lidköping mm
Läckö slott

Lidköping mm
Kaffe + sol!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.