Hjo och en Kräftival

Med semesterns sista husvagnstur ville vi bocka av ytterligare en trästad, och Hjo låg lämpligt till. Med en och en halv timmes resväg blev det ett perfekt mål för en tvådagarstur. På vägen passerar man även Tidaholm, och där var det kräftfest i stan denna helg. Och festligheter i små städer brukar ibland även innefatta små löpartävlingar, och sån tur hade vi denna gång! Med denna nya vetskap ställde vi istället upp våran lilla vagn på Tidaholms (mycket prisvärda) camping och fortsatte med endast bil till Hjo för att spendera en dag där.

I Hjo hade vi två förplanerade punkter på agendan. Spana in fina trähus, samt hitta den bästa glassen. Dock anade vi tidigt att punkt två skulle bli lurig. Redan efter fem minuters promenad hade vi passerat tre glasscaféer, varav två hade egen produktion. Två glassar kan man lösa på en dag, men tre kändes tufft. En måste bort…

Hjo visade sig iallafall vara lika mysigt som vi hade hoppats! Fina små hus och dessutom en hel del butiker i vår smak. Det sistnämnda ledde till att Hjo vann semesterns shoppingtävling (om det hade funnits någon). Dessutom fanns det trevliga invånare som kunde hjälpa oss ut ur glassdilemmat. Skönt! Vinnare blev Österhagenglass, tätt följt av Wetternglass. Båda kan verkligen rekommenderas!

Hjo och Tidaholm
En av Hjo´s mysiga butiker

Hjo och Tidaholm
En annan av Hjo´s mysiga butiker (och finfint kaffe!)

Hjo och Tidaholm
Stadsparkspromenad längs Vättern

Väl tillbaka i Tidaholm var kräftfiskandet i full gång. Om man var kräfta boendes i Tidan denna helg så var livet lite lurigt. Men vi åt istället en fin räkbuffé, och laddade för morgondagens kräftivallopp.

Hjo och Tidaholm
Tidans kräftor lever farligt…

Dagen därpå var det alltså dags att lufta löparbenen i Kräftivalloppet! Ett litet men taggat startfält ställde upp sig på Tidaholms torg ivrigt påhejade av en minst lika taggad speakerkräfta. Denna kräfta gjorde förövrigt ett utomordentligt bra jobb och kan nog utses till årets bästa speaker. Och kräfta. Tyvärr gjorde våra ben ett inte riktigt lika bra jobb just denna dag, men så kan det ju vara ibland. Väl i mål är man ändå trött och glad 🙂

Hjo och Tidaholm
Bästa speakerkräftan!

Innan hemfärd hann vi även prova Tidaholmsglassen, som också kan rekommenderas! Och lagom till att solsken byttes mot regn så rullade vi hemåt igen…Thank Hjo!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.