Kullaleden del 3: Arild – Ängelholm

Denna tredje dagen på kulla-äventyret vaknade vi tidigt (en av oss lite tidigare än den andre), delvis beroende på den tryckande hettan och delvis beroende på att det var så lyhört i boendet…

Efter en fin-fin frukost var det åter dags att klä sig i löpar/vandrar-munderingen. Man är inte så jättesugen på att ta på sig samma kläder för tredje dagen i rad. Även om det har handtvättats en del så luktade det inte (bara) rosor och mumma om oss. Alltså fick vi, med omtanke om våra medmänniskor, äta frukost i våra “civila” kläder…

Kullaleden

Kullaleden
Redo för start utanför Arilds Vingård!

Sen var det dags att vandra iväg. Även denna dag valde vi vandring nästan hela vägen för att spara benen lite inför kommande utmaningar senare i veckan.

Kullaleden

Kullaleden

Kullaleden

Vi hade blivit tipsade om att fika hos Flickorna på Skäret, dock passerade vi här redan 15 minuter efter frukost, och magen var fortfarande som en ballong… så det får bli vid ett annat tillfälle.

Kullaleden

Efter ungefär 13 km var det dags för dagens första stopp i Jonstorp. Här stannade vi på Tunneberga Gästgifvaregård, där dom har serverat mat och dryck till gäster sedan 1700-talet. Med tanke på maten som serverades och på servicen så hoppas vi att dom kommer servera gäster i minst 300 år till… Mycket mysigt och väldigt bra mat! Matmässigt har Kullahalvön verkligen levererat!

Med magarna fyllda så var det bara att traska vidare på vår väg mot Ängelholm. Kullaleden går till Utvälinge och hit hade vi nu bara en mil kvar. Efter havsnära vandring bland getter, får och kossor så var vi snart framme! Väl i Utvälinge firade vi att vi klarat hela leden med varsin nektarin! Sen skulle vi “bara” ta oss till bilen i Ängelholm.

Efter att ha vandrat i fantastiskt fin och varierande natur i tre dagar så hade vi nu 7 km kvar, det mesta av detta på landsväg eller i Ängelholm. Det kändes olidligt tråkigt, så vi fick springa en del av vägen. Väldigt skönt då att det faktiskt regnade lite! Skönt för oss och säkerligen ännu skönare för djur och natur. Dock kom det inte särskilt mycket…

Kullaleden
Ängelholm!

Det var skönt att återse Pärlan, den (och bilen) stod där vi hade lämnat dom. Nu var det bara att sätta på husvagnen och dra till Råbocka Camping. Innan kvällen var över orkade vi med en middag och ett par parti Yatzy. Nu väntar sängen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.