Kullaleden del 2: Höganäs – Arild

Andra dagen på Kullaleden startade med hotellfrukost. Alltid en bra start! (Lite för) mätta traskade vi sedan iväg längs leden igen mot dagens första mål, Mölle, och därefter Kullaberg. Idag ville vi låta löparbenen vila lite, så det blev rask promenad. Väldigt vackert att vandra längs havet och se Kullaberg närma sig i fjärran.

Kullaleden

Kullaleden

Kullaleden

Efter en dryg mil kom vi så fram till lilla Mölle och fick syn på ett jättemysigt cafe, Mölle Krukmakeri. Kändes fel att gå förbi så det blev en lätt lunch och hemmagjord glass bland vindruvor och krukor.

Kullaleden
Mölle Krukmakeri och Café

Kullaleden
Semesterns godaste glass?

Återigen mätta var det då dags att ge sig in i skogen för lite tuffare vandring på Kullaberg. Väldigt stora kontraster i naturen längs denna led! Stigarna gick upp och ner och tog oss så småningom fram till Kullens fyr. Innan dess hann vi också med dagens första bad. Inte fel!

Kullaleden

Kullaleden

Kullaleden
Semesterns minsta badplats?

Vid Kullens fyr blev det ännu ett fikastopp för att orka sista biten till Arild, där vi bokat boende för natten. Det var bra att ladda med lite ny energi då sista milen var väldigt kuperad, men också jättevacker! Vi vandrade genom vacker bokskog, förbi fina utsiktsplatser och tog dessutom en sväng upp på Kullabergs högsta topp, Håkull.

Kullaleden

Kullaleden
Håkull!

Kullaleden
Lite klättring…

Kullaleden

Framme i Arild blev det dagens andra bad innan vi tog oss sista biten till vårt mål, Arilds vingård! Väldigt mysigt ställe där vi nu har ätit god middag och druckit deras egna vin. En väldigt bra dag! Imorgon vandrar vi vidare mot Ängelholm, men först lite sömn…

Kullaleden
Arilds vingård!

Kullaleden
Arilds vinmiddag!

Kullaleden, Höganäs till Arild

2 comments on “Kullaleden del 2: Höganäs – Arild
  1. Annsofie Johnsen skriver:

    Vilka smultronställen ni hittar!!!! Så trevligt att följa er under era äventyr ?

  2. Annsofie skriver:

    Saknar fortfarande vandrarens upplevelser av Jotunheimen…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.