Fredag 9/12 – Morgonjogg, Hanuama Bay och Luau

Morgonen började med en lite mindre hes Linda! Det finns gott hopp om 42 kilometers löpning på söndag!

Men hon bestämde sig för att stå över dagens morgonlöpning, så det bar iväg på egen hand. För att inte låta Linda vänta (för mycket) fick det bli en snabb och effektiv morgon – 7km löpning, bad i oceanen, dusch och ombyte på 40min. Sen bar det iväg till internationella pannkakshuset…På dagens program stod snorkling bland fiskar och skalmans i Hanuama Bay, och dit hade vi tänkt ta TheBus nr 22. Men den kom aldrig. Efter 30 minuter kom det förbi en taxi där chauffören ropade “Hanuama Bay 5 dollars” och det tog vi!

Sen blev det snorkling bland färgglada fiskar. Dom var runda, avlånga, små, stora, gula, svarta, rosa, blå, vita, prickiga, randiga… Riktigt fint! Tyvärr mår kameran inte bra av vatten så inga bilder av firrarna. Tyvärr träffade vi heller inte någon skalman, vi fick nöja oss med den vi såg från kajaken.
Det mörkare är koraller

Sen bar det iväg på Luau, som vi hade bokat och betalt i samband med att vi köpte biljetter till loppet. Vi visste inte riktigt vad vi väntade oss, mer än att det skulle innefatta mat och någon typ av musik. Tyvärr var varken maten eller musiken vad vi hade hoppats på (jag hade föreställt mig stora eldar och hula-hula dansare…) så vi blev inte kvar så länge. Det berodde delvis också på att det blåste en hel del (inte riktigt i Gbg-klass vad vi har förstått, men ändå…) och regnade lite.Fin kväll på vägen hem:
Dagens drinkbild:

Dagens fundering:
Hotellet där vi bor tar 8,90$ per dag för förmånen att få använda deras bredband. Man kan provsurfa några sidor, och det är verkligen ett smalband. Samtidigt finns det gott om hotell runt om, så det är inga problem att hitta öppna nätverk, och låna dom (dom är visserligen inte så snabba dom heller, men gratis). Så då funderar jag på hur dom kom fram till att smalbandet på Hoekele hotell är värt 8,90$/dag? Någon som har ett bra svar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.