Torsdag 8/11 – Sunset Beach, Kawela Bay och TheBus

Torsdagen började med en kraxande och hostande Linda. Ingen bra start på dan. Vi skyller halsens kondition på en lång och välluftkonditionerad flygresa, kalla bussar samt för mycket is i drinkarna…

Men efter inköp av diverse hostmediciner gav vi oss ut på dagens äventyr, denna dag var det de norra delarna av ön vi ämnade besöka.

Och med en termos the gav vi oss iväg med TheBus. Turen var lite längre än vad vi hade planerat, det blev nästan 2 timmar i buss innan vi var framme. Vi hoppade av vid Sunset Beach, där det visade sig vara surftävling. Man blev allt lite imponerad… Vi vågade oss inte ens ut och bada, delvis beroende på de argt röda varningsskyltarna…
Vi tröttnade på folksamlingen och gav oss iväg österut, här gjorde vi åter en liten felbedömning. Det var inte en så kort och mysig promenad som vi hade hoppats, istället blev det en timme vid en ganska hårt trafikerad väg. Men väl framme köpte vi med oss lite färsk frukt (bananer, mango och ananas smakar som bäst när du kan köpa dom direkt av odlarna…) hittade vi tillslut Kawela Bay där vi var nästan ensamma.Dagens drinkbild, denna gång beställd med lite mindre is i:

PS. Det är lite lustigt att åka buss på Hawaii. Det är 25 grader ute, men på bussen spar dom inte på luftkonditioneringen vilket får till följd att de flesta sitter med tröja (Linda hade 2 stycken) eller filt på sig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.