Queenstown, Ben Lomond

Idag vaknade vi hyfsat utvilade efter ca 10h sömn. Är vi ikapp nu tro?

Efter en budgetfrukost bestående av egenkokad gröt i hotellets kök var det dags för dagens äventyr som var en tur till berget Ben Lomond, 1748 meter över havet. Om gårdagens tur var fantastisk, så skulle denna visa sig vara många snäpp bättre! Det var dock en tuffare vandring med ca 1400 höjdmeter som skulle avklaras på ca 8 km. Det var dock väl värt mödan men de vyer som vi fick uppleva! Fikapaus på en bergstopp är minnesvärt! Temperaturskillnaden var väldigt stor, på toppen låg det snö, så efter lite mat och dryck så började vi vår vandring nedåt. Det var oftast väldigt fin stig så vi kunde springa nästan hela vägen ner! Häftigt!!

Queenstown: Ben Lomond

Queenstown: Ben Lomond

Queenstown: Ben Lomond

Queenstown: Ben Lomond

Queenstown, Ben Lomond

På väg ner blev det ett stopp på toppen av gondolliften där det låg ett café. Solen värmde skönt och ölen smakade extra gott!

Queenstown: Ben Lomond

Queenstown: Ben Lomond

Väl nere på ”marken” igen så var benen lite trötta och det blev en paus på hotellet innan middagsdags. Innan vi kom iväg så hade det börjat regna ordentligt (väldigt bra tajmat av regnet denna dag) så vi hittade en mysig pizzeria där vi åt kanske den godaste pizzan nånsin!

Efter mycket om och men lyckades vi välja ut 39 bilder till dagens album. Alla bilder finns att beskåda här.

4 kommentarer på “Queenstown, Ben Lomond

 1. Såg kallt ut på toppen…. Vilken utsikt!!!! Så vackert!!!
  Är ölen god?
  Inga drink bilder från Nya Zeeland?

 2. Hej det är Ludvig här
  Nu är det Liselotte vi har tittat på film och alla bilder och det ser vackert ut.
  Ha det!

  • Det var rejält med vind där uppe. Nästan så att det var svårt att gå det sista. Annars påminde det ganska mycket om Skändlaberget… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.