Soteleden & Fredrikstad

Semesterns husvagnstur kombinerades detta år med en tur till Fredrikstad för att fira att ett av våra syskon”barn” tagit studenten. Men på väg till Fredrikstad ligger ju Bohuslän, och googlar man efter bäst stiglöping i Bohuslän så hamnar man på Soteleden. Vi ville ha en rundslinga och valde den del av Soteleden som går runt Ramsvik.

Att ta sig med husvagn ut på Ramsvik är lite av ett äventyr, här finns ju en camping så det finns gott om andra husvagnar. Vad det inte finns gott om är plats och parkeringsplatser. I alla fall inte på den norra sidan av ön. När vi vände kosan söderut gick det mycket bättre och snart hade vi hittat både parkering och led!

Vi sprang medsols och började således norrut med havet på vänster sida. Här var jättefint och väldigt bohuskländskt med mycket mjuka klippor. Dock ganska trixigt och rätt så jobbig löpning. När vi vänt längst norrut så ändrade leden karaktär och blev mer stig. Efter drygt 14 härliga km var vi tillbaks vid parkeringen – redo för bad och lunch! Trots lite för många brännmaneter var det magiskt!

Ramsvik

Ramsvik

Husvagnssemester 2019

Efter några mil till i bil var vi så framme i Fredrikstad och fick en fin kväll med släkt och god mat.

Morgonen förgylldes av morgonjogg, bad och en extra deltagare i form av en syster. Mycket bra start på dagen!

Husvagnssemester 2019

Vi tog en tur till Maerepanna för lite bad och sol. Även här var brännmaneterna duktiga på att vakta badplatserna…

Husvagnssemester 2019

Kalaset och firandet av gossen som tog studenten var mycket lyckat! Vädergudarna var verkligen på vår sida och det blev ett kalas under bar himmel. På natten var det däremot åska och ösregn…

Morgonen efter startade med morgonsim, denna gång utan jogg…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.