Kristinehamn

Efter några mils körning från Fredrikstad var vi framme vid dagens första stopp – Esters café. Här var det jättemysigt och vi fick varsin räkmacka i en lummig trädgård.

Några kilometer utanför Karlstad ligger Sveriges bästa motionsspår – Skutberget. (Allt enligt grabbarna bakom boken “Sveriges bästa motionsspår” där denna anläggning är rankad som nummer 1.) Till vår stora glädje var det fortfarande motionsspår och inte omvandlat till Mumin-land, trots kommunens planer…

Husvagnssemester 2019

Vi fick en jättefin promenad, där framförallt tallskogen längs Vänern var magiskt fin. Efter en stund till i bilen var vi så framme i Kristinehamn. Lite cykelstrul gjorde att vi fick en rask promenad för att hinna fram i tid till kvällens middag. Middagen på Casa Bianca var klart över förväntan och rusade upp på en förstaplats som semesterns bästa middag!

Husvagnssemester 2019

Morgonen efter startade med en morgonjogg förbi den världskända (?) Picassoskulpturen. Skulpturen var sevärd och löpturen hem var jättefin! Campingen är byggd där det tidigare låg en militäranläggning och detta var deras motionsspår.

Husvagnssemester 2019

Husvagnssemester 2019

Efter tillhörande bad och grötfrukost tog vi våra nu fungerande cyklar in till stan för att kolla läget. Vi kikade in på Ölmes Diversehandel som är en kombination av museum, affär och café. Väldigt mysigt men lite för tidigt för en fika. Vi tog oss in till stan och kikade lite för att så småningom hamna på Krukmakeri Hemjord. En kombination av café och krukmakeri. Otroligt mysigt och en riktig kaffekonnesör som serverade oss. Kaffet var såpass bra att det faktiskt var godare utan mjölk!

Husvagnssemester 2019

Husvagnssemester 2019

Efter en sväng på Systembolaget (det finns ju alltid lokala skatter att utforska) bestämde vi oss för att utforska Kristinehamns arkipelag. Efter en bra lunch tog vi båten ut till Vålön. Här finns en vandringsled som tar en ut på de närliggande öarna Kalvön och Sibberön. Här var verkligen fantastiskt vackert! Vi ångrade lite att vi inte hade ett tält med oss, för det hade passat ypperligt här.

Husvagnssemester 2019
Det gäller att fånga luren när tillfälle ges

Husvagnssemester 2019

Husvagnssemester 2019

Kvällens middag blev av det enklare slaget i Pärlan, dock med blåbär som vi lyckades handla utanför systemet.

Husvagnssemester 2019

Husvagnssemester 2019
Öl från Karlskoga, dock hittade vi ingen lokal tuting…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.