Dag 15: Velden av Wörtersee till Bratislava

Morgonen startade med en morgonjogg för hälften av oss, den andra halvan hade en liten förkylning att kurera och tog en promenad istället. Vi kan konstatera att det är otroligt vackert här, vi kan också konstatera att det är en ort för rika där i stort sett all tillgång till sjön är privat.

Piran, Trirste & Velden am Wertensee

Piran, Trirste & Velden am Wertensee

Efter morgonens hotellfrukost och en kort promenad med ryggsäck så var det så dags för dagens tågresa med destination Bratislava, Slovakiens huvudstad. Ännu ett nytt land för oss båda. Slovenien och Slovakien har inte bara snarlika namn, deras flaggor är också väldigt lika.


Slovakiens flagga

Sloveniens flagga. Eller var det tvärtom?

Väl framme visade promenaden till vårt boende en ganska trist stad, mycket betong och ganska förfallen.

Bratislava

Men det skulle bli bättre! Mycket bättre! Vi tog oss in till gamla stan för middag (och glass!) och här var det riktigt mysigt! Vi valde en inhemsk restaurang och innan drickat var serverat hade restaurangens eget band börjat spela alldeles bredvid vårt bord. Och så klart spelade dom (visserligen bra) men både för högt och i ett lite för stressigt tempo.

Bratislava
Orkestern till vänster

Bratislava

Det finns ett gigantiskt slott i Bratislava och efter att vi letat upp White lady Lucia och Black Lady så var det hit vi styrde kosan. Ett gigantiskt slott och en riktigt mysig uteservering.

Bratislava
Här skall enligt ryktet White lady Lucia visa sig varje år

Tågluff
Och här skall Black Lady finnas

Bratislava

Tågluff

Bratislava visade sig vara riktigt mysigt, med mängder av restauranger, öl- och vinbarer och glass!

Dagens utmaning: Besök fyra platser med en övernaturlig historia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.