Dag 16: Bratislava till Prag

Dagen startade i vanlig ordning med morgonjogg (där en av oss pga förkylning även idag valde en promenad istället) som tog oss till den botaniska trädgården. Tyvärr var den stängd, och vi fick inte ta oss in. En fin löptur blev det i vilket fall.

Bratislava

Bratislava
Stängd botanisk trädgård till vänster

Dagens frukost bestod av pannkakor, och återigen hittade vi ett riktigt bra ställe (vad hade man gjort utan Trip Advisor?).

Bratislava

Sedan var det dags att skiljas från vårt resesällskap, dom siktade på Polens högsta topp och vi siktar på Tjeckiens största stad…

Tågresan från Bratislava till Prag skulle ta 4 timmar och kändes på förhand inte särskilt besvärlig. Men det var sjukt varmt… Och dessutom var det en skolklass på tåget och fullt av ungar med lite för mycket energi…

Prag

Men tillslut var vi framme och i Prag var det också varmt! Och vackert! Och så mycket människor! Nästan svårt att ta in alla intryck… (Det verkade som att varenda asiat åker till Prag för att ta sina bröllopsfoton…)

Men vi hittade i alla fall vårt boende ganska snart och gick ut på stan för middag. Och glass såklart! Med lite ny energi orkade vi sedan ta oss upp till en gammal kyrka som gav oss fin utsikt över stan. Vi gick även över den vackra bron (som är nummer 1 över sevärdheter i Prag). Dock var den av oss med lokalsinne inte nöjd med stadens gatuplanering… Den förstörde tydligen den naturliga navigeringen… tur då att det finns Google maps att ta till.

Prag

Prag

Prag

Vi hittade i alla fall hem tillslut och kunde sova gott, trots värme och lördagsparty utanför fönstret.

Dagens utmaning: Ät något på BL (BratisLava)

Prag
BLå BLomkål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.