Karlskrona Stadslopp, Malmö Triathlon och allt däremellan…

Torsdagen startade med en lugn simtur (svårslagen start!), och efter frukost tog vi oss in till Karlskrona för att njuta lite av Skärgårdsfestivalen. Vi besökte den italienska marknaden på Fisktorget, mycket trevligt och dessutom en finsk/svensk sångerska som förgyllde tillvaron för alla oss besökare. Efter lite shoppande åkte vi tillbaks till husvagnen för att vila och byta om inför kvällens lopp.

Karlskrona skärgårdsfest

Karlskrona skärgårdsfest


Rosenbom

Kvällens fysiska utmaning var Karlskrona Stadslopp! Ett fint litet lopp med två varv genom Karlskronas vackra stadskärna. En skön genomkörare! Efter loppet stannade vi kvar i stan för att njuta av Världens Snabbaste Allsång! Väldigt duktiga musiker!

Karlskrona skärgårdsfest
Världens snabbaste allsång!

Fredagen startade på liknande sätt som torsdagen, men sedan var det dags att att bege sig vidare mot nya äventyr! Några timmar senare rullade våran lilla husvagn in på Habo Ljung camping utanför Lomma. Anledningen till detta val var Malmö triathlon, som skulle avklaras ett par dagar senare. Efter en fredagkväll får både campingen och Lomma högsta betyg i mysighet. Sol, havsutsikt, rökt lax och glass!

Lomma
Mysiga Lomma

Lomma
Solnedgång över Barsebäck

Lomma

Lördagen inleddes på våra stålhästar, delvis eftersom en av oss hade köpt och monterat nya pedaler med tillhörande klossar… 🙂 Lomma visade sig från sin vackra och blåsiga sida. En blåsig sida som (tyvärr) skulle hålla i under resten av vår vistelse här. Dagens stora begivenhet var annars Europacupen i Triathlon som gick av stapeln i Malmö. På den nivån är vi själva inte riktigt, men det är kul att som publik se hur proffsen genomför momenten, och även deras växlingar…

Malmö Triathlon

Malmö Triathlon

Det var väldigt blåsigt i Västra Hamnen i Malmö denna dag, och vågorna gick höga när simmarna gav sig iväg. Vi blev båda lite oroliga, ingen av oss har någon vana av att simma i öppet hav med stora vågor… Efter middag i Malmö åkte vi tillbaks till vår husvagn, det är en hel del att planera och packa dagen innan ett triathlon. (Noteras bör också att vi hittade sommarens hittills bästa glass på ett italienskt café precis vid startområdet! Det blev två stycken under dagen…)

Malmö Triathlon

Malmö triathlon

Malmö, Ribbersborg
Fälttävlanhinder på Ribersborg

Malmö

Söndag = raceday och dagen började tidigt! Upp kl 06.00 för att vara incheckade och klara för simstarten strax före 09.00. Vinden hade fortfarande krafter kvar och simningen hade förkortats en aning av denna anledning. Kändes bra, men det var ändå lite nervöst… Men väl i vattnet så kändes det bra och vi båda klarade simningen bra efter våra förutsättningar. Cykel och löp var vi också båda nöjda med och det var två glada semesterfirare som lämnade Malmö och Ribersborg några timmar senare. På eftermiddagen blev det en liten utflykt till Solnäs gård för fika, och sen vidare till Abbekås Hamnkrog för en fin trerätters. Faktisk sommarens överlägset bästa middag hittills. Tack kära volvokollegor för denna fina bröllopspresent!

Malmö triathlon

Malmö triathlon
Race ready!


Abbekås Hamnkrog!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.