Howth

Sista dagen på vår Dublin-tripp hade vi bestämt oss för att besöka Howth, som är en liten halvö som ligger en knapp timmes bussresa utanför Dublin. Vi hade sett ut en vandringsled där som skulle vara vara cirka 10 km lång och väl värd ett besök.

Morgonen började tidigt, vi stod nästan och väntade på att frukosten skulle öppna, och efter en ”full irish” kände vi oss redo. Vi löste logistiken genom att checka in våra väskor på ett av stadens alla turistkontor, och därmed förenklade vi transporten till flygplatsen lite senare på dagen.

Efter en knapp timme med buss var vi framme vid den lilla mysiga fiskebyn Howth. Det fanns flera vandringsleder att välja på, och vi valde ”Bog of the frog” (fortfarande oklart för oss vad det betyder). Det visade sig vara en väldigt vacker och havsnära vandring. Leden slingrade sig mestadels längs havet för att på slutet ta oss över halvön och genom vacker höstskog.

Väl tillbaka i Howth åt vi en väldigt god fiskgryta till lunch. Det verkar vara irländskt att göra grytor och därmed äta med sked.

Dublin - Howth

Dublin - Howth

Dublin - Howth

Sen är det bara resan hem kvar…

Hej då Dublin!

Fotnot: Flyget var lite försenat vid mellanlandningen i Frankfurt, och det blev bråttom för oss till nästa flight. Frankfurt flygplats är stor och det var en bra bit att gå. Extra kul då när säkerhetspersonalen stoppar en av oss, rotar runt i en resväska så full så den knappt går att stänga, och där först hittar lite energigels och sen en medalj från Dublin Marathon. I båda fallen frågar han ”What is this?”. Han var med stor sannolikhet ingen löpare själv… Tur iaf att all rödbetsjuice var uppdrucken…

1 kommentar på “Howth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.