Dag 6: 4 Trails dag 1 – Seefeld till Leutasch

Äntligen dags för höjdmeter!

Dagen startade med frukostmacka på café innan vi checkade ut och begav oss till starten. Efter det vanliga pysslet inför start (väskor skall lämnas in, ryggsäcken skall inspekteras så första hjälpen och mobiltelefonen finns med) stod vi så i folkvimlet, redo för start!

4-Trails dag 1

Efter en kort tur genom staden var det dags för dagens första (av två) topp. Vi knatade på och ganska snart var vi framme vid första kontrollen. Efter ytterligare några hundra höjdmeter var vi framme vid dagens högsta punkt.

4-Trails dag 1

4-Trails dag 1

4-Trails dag 1

4-Trails dag 1

Sen bar det av nerför! Härlig löpning ända ner till dagens andra och sista mat/vätskekontroll. Sedan kom dagens andra stigning, som dessutom var ganska tuff. Sen nerför igen, nästan hela vägen fram till mål. Dock kändes de sista kilometrarna på plan mark väldigt långa. Det är märkligt att man inte har några som helst problem så länge det går upp- eller nerför, men så fort det är plant blir det skitjobbigt… Skönt att gå i mål!

4-Trails dag 1

4-Trails dag 1

Vädret visade sig från sin allra bästa sida i Leutasch, ett par timmar slogs ihjäl i solstol där en av oss läste om Bombus i Tasmanien och den andra plockade smultron…

Resten av kvällen gick åt till att tvätta och torka kläder, vila, äta och info inför imorgon. Nu väntar en skön natts sömn!

4-Trails dag 1

Dagens utmaning: Topp-hopp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.