Skamtinden och midnattssolskonsert

Idag vaknade vi med lite stela ben, men en rejäl frukost senare var vi redo att gå ut på tur. Däremot regnade det för ovanlighetens skull idag.

Dagens mål var toppen Skamtinden, ca 800 meter hög. Dock var vi inte helt säkra på hur högt vi ville gå med tanke på de låga molnen. Det var ca en timmmed biltur på allt mindre vägar genom allt mindre byar, och idag såg vi för första gången får! Och dessutom en ren som lugnt spatserade på gatan.

Toppen vi valt låg väldigt vackert, men stigen upp visade sig vara mycket brant. På en km klättrade vi ca 400 höjdmeter, dör mötte vi molnen och vi tyckte att det var lagom att vända. Utsikten var redan på denna höjd väldigt mäktig!

Skamtinnen

Skamtinnen

Skamtinnen

Skamtinnen

Denna kväll hade vi bestämt att gå på midnattssolskonsert i Ishavskatedralen. Innan vi tog oss dit blev det ytterligare ett besök på vår nya favoritrestaurang – Tromsø Tapas. Och det var precis lika bra som igår!

Kväll i Tromsø

Sen var det dags för konsert. Det var väldigt stämningsfullt och vackert i den fina stenkyrkan!

Kväll i Tromsø

Kväll i Tromsø
Midnattssol!

2 kommentarer på “Skamtinden och midnattssolskonsert

  1. Helt fantastisk natur!!!!! Tror ni är nöjda med den nya kameran 🙂
    Njut av semestern!!!!! Ni kommer hem många upplevelser rikare!!!

  2. Otroligt vackra bilder ni visar. Kyrkan ser också helt fantastisk ut. Det var säkert en fin upplevelse att sitta och lyssna på vacker musik i den pampiga salen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.