Midnight Sun Marathon – Race report!

Och så var vi klara för denna gång (några timmars nattsömn senare…)

Det blev en otroligt fin kväll med vacker midnattssol och behaglig temperatur! Loppet var väldigt välarrangerat och trots den sena timmen fanns det gott om glada norrmän som hejade fram oss längs vägen. Tromsöbron passerades två gånger, men i övrigt gick loppet på relativt flacka bil/cykelvägar längs med vattnet men fin utsikt över bergen. Som vanligt har vi varsin egen upplevelse av loppet, och dessa kommer nedan:

Tromsö

Gasellen:
Ikväll var det dags för en ny utmaning: Midnight Sun Marathon i Tromsø!

Jag testade idag ett nytt upplägg, kände mig inte alls upplagd för att försöka springa rekord, så planen var istället att springa ett behärskat och lugnt lopp och med det försöka njuta så mycket det går längs vägen!

Och den planen funkade bra!

Jag startade i ett relativt lugnt tempo som jag kände att jag utan problem skulle kunna hålla. Ganska snart hamnade jag sida vid sida med en norrmann, och vi fördrev tiden med att tjøta lite. Efter ca 1 mil var det dags för första vändningen, och strax därefter mötte jag Linda. Klart tidigare än väntat. Kanske följde hon inte riktigt den lite lugnare race-planen? Efter ca 2 mil var det dags för bron, den skall passeras 2 ggr och den första passeringen sker efter redan ett par km. Det är i princip den backe som finns, så banan känns relativt lättsprungen. Bron är inte riktigt lika hög som Älvsborgsbron, men bra nära.

Efter ca 25km kom jag ikapp en norrman som tävlade i 60-klassen. Jag hade sprungit efter honom 5-6 km och tänkte att jag lika väl kunde springa ikapp. Vi sprang ovch tjøtade resten av vägen in mot mål. Han hoppades på en tid ner mot 3:05 i Oslo senare på säsongen. Imponerande av en 60-åring!

Kroppen höll ihop väldigt bra, även om benen blev lite stumma sista milen, men det går nog inte att undvika på ett såpass långt lopp.

Väl i mål kom Linda glidandes väldigt snart. Hon hade, precis som vanligt, sprungit in på nytt pers! Man får passa sig framöver, det börjar bli kämpigt att vara först i mål av oss… 🙂
Loppet var som helhet otroligt vackert, och att springa i midnattssolen är helt klart något speciellt.

Glidaren:
Det gick vägen idag igen! 🙂 Hade först tänkt att ta det lugnt med tanke på kommande aktiviteter här (såsom vandring i bergen) men det flöt på så bra så jag ville inte låta chansen till pers gå förlorad… En otroligt vacker kväll med perfekt väder och pigga ben! Första halvan var ren njutning! Sen blev det rätt slitigt mot slutet, men lyckades hålla ihop det ändå. Blev en andraplats i min klass och en sjundeplats totalt bland damerna. Väldigt nöjd och väldigt trött!

Man kan ana att en av oss var lite mer sliten när dessa texter skrevs…..

5 kommentarer på “Midnight Sun Marathon – Race report!

  1. Vad bra ni är! Grattis Linda till nytt pers! Var det svårt att springa utan att tänka på att solen var uppe hela natten. Måste vara en vacker syn med midnattssolen. Ha det gott!
    // Liselotte

    • Själva springandet gick bra trots midnattssolen, väldigt vackert. Sen är det ju dagsljus hela dagarna här. Har man inget berg i vägen så kan man sitta och sola mitt i natten…

  2. Ni är otroliga båda två.Hade ni ingen känning av myggen? Där verkar vara väldigt vackert.

    • Det är väldigt vackert här! Och inga mygg. Det har tydligen varit för kallt för dom hittills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.