Christchurch till Sydney

Idag var en dag full av med och motgångar, om vartannat.

Dagen började med medgång, vi åt medhavd grötfrukost i vårt för dagen väl tilltagna hotellrum. Det var en skön kontrast mot 9 dagar boendes i antingen husbil eller tält. Vi hade några timmar att slå ihjäl på förmiddagen, så vi begav oss till Botaniska Trädgården i Christchurch. Det var en vacker park och framförallt var rosträdgården otroligt fin!

Christchurch, Botanic Garden

Christchurch, Botanic Garden

Christchurch, Botanic Garden

Sen närmade sig dagens första motgång… När vi skulle hämta våra väskor på hotellet så var det lunchstängt. Bussarna gick varje halvtimme och vi hade inte så mycket tid till godo. Klockan gick och ingen kom… paniken steg… vad gör vi om ingen kommer och buss efter buss går? Men det ordnade upp sig, värdparet dök upp, något sena dock…

Sen bar det iväg till Sydney. Det kändes bra att göra hemresan i två steg, nu känns det som att man har mycket närmare hem!

Väl i Sydney var det mörkt och kväll. Vi tog tunnelbanan till vårt hotell, på Victoria Street. Väl framme blev vi insläppta av en vänlig gäst, men vi hittade ingen personal. Receptionen var stängd! Efter mer noggrann läsning i våra dokument ser vi att receptionen stänger 20:00 och därefter får man checka in morgonen därpå. Panik igen! Dock hittade vi ett nummer att ringa och 2 minuter senare dyker en glad värdinna upp. Vi var väntade och blev varmt välkomnade.

Vi gav oss ut efter ett lättare kvällsmål i den tropiska värmen. Var det svalt och tidig vår på Nya Zeeland så är det tropisk högsommar här. Något att minnas när vi kommer hem till vinterkylan…

Sydney

1 kommentar på “Christchurch till Sydney

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *