Prinsens Minne 2014

Efter sommarens alla millopp kändes det lämpligt att nu börja förlänga sträckorna lite. Halmstad lockade med sin fina halvmara längs havet, och de dessutom hade ett bra hotellpris så var saken klar!

Vi fick åka relativ tidigt på lördag morgon för att vara på plats i god tid innan starten kl 12. Vädret var denna dag ganska passande för löpning, åtminstone temperaturmässigt (äntligen!). Dock en ganska frisk bris som skulle bromsa oss bortåt och hjälpa oss hemåt. Tacksamt ändå, kunde varit tvärtom…

Vi hann se en rejäl klunga 10 km-löpare ge sig iväg innan det såsmåningom var dags för oss att göra samma sak, fast med en sträcka på 21,1 km framför oss. Prinsens Minne går mestadels på Prins Bertils stig längs med havet, och det flöt på fint även om det blev lite trångt innan alla hade hittat sin ”plats”. Ungefär halvvägs är det lite asfaltslöpning, och något som ser ut som en nedförsbacke men som ändå går oväntat trögt. Kan det ha varit vinden tro? Efter en stund är det som tur är dags att vända tillbaka igen, och nu med vinden i ryggen istället. Vilken skillnad! Fina havsvyer passeras, och det flyter på fint!

Det är inte förrän med ca 5 km kvar som tröttheten börjar infinna sig på riktigt. Bara att bita ihop och hålla tempot uppe! Det är den här sista biten man märker av de sandigare partierna av stigen… Vart tog farten vägen? Tillslut öppnar sig skogen iallafall och det blir en liten spurt in i mål! Skönt!

Nöjda och glada med vatten och banan i magen så letar vi upp hotellet. Vi blir där extra välkomnade med varsin proteinbar och en liten hälsning på rummet. Sånt känns lite extra lyxigt, ett plus i kanten för Hallandia!

Kvällens middag bestod av en grillbuffé på en Enjoyguide-resturang (ja, dom finns i många städer), dvs två för en. Perfekt.

Som vanligt blev det en morgonjogg som start på söndagen. Vi valde faktiskt prinsens stig även denna dag, med den enda skillnaden att nu var det regn och riktigt hårda vindar. Men varje väder har sin charm, och havet var mäktigt denna morgon! En härlig och uppfriskande tur blev det, på relativt pigga ben. Kunde man sprungit gårdagens lopp snabbare tro?

Resmål: Halmstad
Löpning: Prinsens Minne
Reslängd: 2 dagar
Boende: Scandic Hallandia, Halmstad
Cirkapris (boende): 850 kr för dubbelrum inkl frukost (specialerbjudande för löpare i Prinsens Minne)
Att göra: Njuta av sommarstaden

Halmstad

Halmstad

Halmstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.