Varbergsloppet 2014

Det har numera blivit en liten tradition att starta semestern med en helg i Varberg i samband med deras trevliga 10 km-lopp!

Lördag förmiddag satte vi oss på tåget som snabbt och smidigt tog oss till Varberg station som ligger jättenära startområdet (samt vårat hotell).

Denna gången fick vårat lilla tält stanna hemma till förmån för kanske Sveriges mysigaste hotell, hotell Gästis! Här känner man sig verkligen som hemma, med rum som inte ser ut som hotellrum brukar göra. Fullt med böcker, tidsskrifter, tavlor, tidningsutklipp mm, mysigt inredda med känsla en för detaljer. Och dom städar även under sängarna!

Incheckade och klara gick vi bort till fästningen (där tävlingsområdet är) och hämtade våra nummerlappar innan vi tog en fika på det mysiga cafét som ligger en trappa upp med utsikt över havet. Även denna dag bjöd på strålande fint sommarväder! Och även denna dag var det kanske lite för varmt för att springa ett snabbt millopp, men man måste ju inte alltid ha så bråttom…

Efter lite slappande var det då dags att börja röra på benen! Starten gick och publiken hejade på oss bra! Numera har man börjat lära sig bansträckningen, och vet att första 4-5 kilometrarna kan vara lite tröga eftersom det är en del uppför. Man börjar med en kilometer runt fästningen, för att sedan fortsätta genom stan och vidare till ett fint skogsområde som ger lite skugga. Skönt en dag som denna!

Därefter är ca halva loppet avklarat och det bär av nedför, ned mot havet igen. Sista kilometrarna går längs med havet med en fantastiskt fin vy! Det var dock inte lika fantastiskt att i år ha motvind hela vägen… Vad som är både skönt och jobbigt är att man med över en kilometer kvar kan se målet i fjärran. Dock kan det va lite tidigt att börja spurta redan då! I mål kom vi iallafall tillslut och loppet blev en svettig men fin upplevelse!

Väl tillbaka på hotellet blev det en dusch och sedan var det bara att gå en våning upp till resturangen där en fin kvällsbuffé serveras! Ytterligare en bra sak med Gästis. I rumspriset ingår alltså en stor buffé som finns tillgänglig hela kvällen. Och det är en riktigt bra buffé dessutom!

Mätta och belåtna gick vi en sväng på stan och fick bevittna en av årets mäktigaste solnedgångar.

Nästan dag bjöd på ett lätt duggregn och en fin morgonjogg längs havet. Som löpare lär man sig uppskatta fördelarna med andra vädertyper än värme och strålande sol. Det blev en frisk och fin mil innan det var dags att avsluta semesterns första äventyr. Ett bra sådant!

Resmål: Varberg
Löpning: Varbergsloppet http://www.varbergsloppet.se/
Reslängd: 2 dagar (lör – sön)
Boende: Hotell Gästis
Cirkapris (boende): 1700 kr för ett dubbelrum inkl (stor) kvällsbuffé och frukost
Att göra: Springa ett trevligt lopp, sedan äta glass och vandra längs havet
Tips & Trix: Hotell Gästis (som sagt).

Varberg 2014

Varberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.