Vienna City Marathon – Race day!

Då var det dags! All rödbetsjuice uppdrucken och all träning gjord.

Klockan ringde tidigt och 07:30 var vi på plats vid starten. En av oss med lite rakare hållning än den andra. Ryggskott.

Starten gick 09:00 på en bro över Donau. Givetvis spelades wienervals under starten…

Väl iväg så rullade det på bra för oss båda. Ryggen rätades upp och hoppet kom tillbaka. Första delen av loppet gick i en fin allé och det var gott om publik som hejade fram oss. Den andra milen var lite tuffare då vi fick ta oss upp ca 50 höjdmeter. Inga branta backar, men ett litet men irriterande motlut under några kilometer. Men springer man upp får man även springa ner, så tredje milen gick betydligt lättare. Dock var det lite jobbigt mentalt att se halvmarathonlöparna gå i mål efter 21 km och veta att man hade lika långt kvar… Vid ca 28 km fick den rakryggade av oss andra bekymmer istället. En bild säger mer än 1000 ord:

Sista milen var tuffast, som det ska vara. Men så småningom dök den blåa (!) mattan upp och vi var i mål! Alltid lika skönt!

Efter ett varmt bad och lite vila på hotellet så blev det en fin österrikisk middag, och på vägen hem träffade vi på en gatumusikant som förgyllde kvällen får många Wienare. Sen sover man gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *