Nyårsresa till Dals-Ed

Årets nyårsfirande blev samtidigt årets första (och förra årets sista) löparresa! Denna gången hamnade vi i Dalsland, närmare bestämt i Dals-Ed. Där finns det mycket skog att välja på, och på nyårsafton blev det en runda vid den s.k. Tavlan. 13 km-spåret tyckte vi verkade lagom, och det hade det säkert varit om inte större delen av spåret gått över en myr. Blött var bara förnamnet (men det har ju sin charm det med) så det blev bara drygt 10 km denna dag, med ett helt ok avslut på året. Det stod ju trots allt att spåret var avsett för skidor, och det stämmer nog så länge den där lilla detaljen som kallas snö har valt att infinna sig….

Dag två spanade vi in en led som skulle ta oss runt hela det lilla samhället, på skogsvägar och stigar. En fin utflykt genom varierande skog och mark, och förbi små fina sjöar. 24,5 km senare var vi tillbaka vid hotellet, trötta och glada och en upplevelse rikare.

Nämnas bör väl också att mellan våra två utflykter så firades det nya året in, tillsammans med ett gäng glada norska pensionärer på Hotell Dalsland (!). Vi sänkte medelåldern lite, och blev till och med fotograferade pga vår ”ungdom”…. Något att minnas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.