Heldag i Gävle

Idag tänkte vi vila benen lite och istället starta dagen med lite simning. När vi gick mot badet tänkte vi att en 15-20 minuter nog vore lagom. Det slutade med att vi simmade 110 meter och typ 5 minuter… det var kallllllt i vattnet.

Efter en väldigt skön dusch rullade vi in mot stan med våra cyklar, vi hade tänkt kolla in vad Gävle har att erbjuda:

Gävle 2020
Espresso House levererar, precis som vanligt

Gävle
Här brukar den stå, iaf några dagar i december – Julbocken!

Gävle
Gamla stan

Lunchen blev en sallad, och strax efter det började det regna så smått. Vi väntade ut det värsta innan vi rullade vidare mot dagens nästa mål – Hemlingbyns Motionscentral. Detta är urmodern till alla motionscentraler i Sverige och anlades redan 1958. När den dessutom är rankad som Sveriges 8:e bästa spår är det ju självklart att vi skall dit och kika (det går att läsa mer här). En lugn 3km vandring på deras naturstig blev det. Och detta är en helt fantastisk anläggning! Massor av olika spår, utegym, lekplatser, lärdomar i form av vilket träd som är vilket och mycket annat…

Gävle 2020

Gävle

Gävle 2020

När vi var färdigvandrade och skulle rulla hemåt så var det också dags för regnet… och nu ganska rejält och ihållande. Vi som var klädda för lugn vardagscykling blev rejält blöta innan vi var tillbaks på campingen. Men lite nyhandlad rökt lax, bröd, kyckling, jordgubbar och Lindor så blev kvällens middag väldigt bra!

Gävle 2020
Regn…

Imorgon drar vi mot Hudik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.