Porto

Nu är vi i Porto!

Denna resa är uppdelad i två delar, först ett par dagars semester i Porto, och sedan ett par (eller snarare fyra) dagars springande i bergen vid Peneda-Gerés.

Men vi börjar i Porto. Första kvällen kikade vi på stan och hann med en fin middag. Vi letade upp det ställe som hade bäst rating på TripAdvisor, men där var det aningen svårt att få bord. Hade vi haft två veckor på oss så hade vi möjligen lyckats. Som det var nu fick vi snällt gå vidare… men middagen blev allt bra ändå!

Porto

Första morgonen i Porto började med en liten morgonjogg i en liten stad som vaknade upp till en fantastiskt vacker dag! Strålande sol och inte en sekundmeter blåst.

Porto

Efter en fin frukost gav vi oss iväg för att upptäcka staden. Vi började med att besöka två av Portos gröna oaser, först Kristallparken och sedan en botanisk trädgård. Båda var väldigt vackra och väl värda besöket.

Porto

Porto

Efter det obligatoriska glass-stoppet styrde vi kosan mot ett berömt bibliotek. Dock skulle dom ta hutlösa 5 euro för inträdet, och det tyckte vi inte det var värt. Dock betalde vi gladeligen 5 euro var för att få gå de 200 trappstegen upp i ett torn! Delvis för att vi då skulle vara värda att hänga lite i den otroligt mysiga takbaren precis nedanför tornet…

Porto

Porto

Porto

Sen passerade vi för första gången Duero (floden som delar Porto) för att avnjuta utsikten och så småningom kvällens middag. Havets läckerheter även denna gång!

Porto

Porto

Dag två i Porto startade vi med en promenad till marknaden, där det fanns ett stort utbud av färska frukter, grönsaker och kött. Vi saknar dock kök i vårt hotell så det blev inga inköp. Efter lite spatserande i stan var det snart dags för portvinsprovning! Efter en rejäl utvärdering på nätet kom vi fram till att det var Grahams vi skulle besöka. Det är ingen brist på portvinstillverkare just här i Porto… 🙂

Men Grahams visade sig vara ett ställe precis i vår smak. En liten promenad bort och uppe på en höjd hade vi en fantastisk utsikt över staden. Sedan skadade det ju inte att portvinet visade sig vara kalasbra heller.

Porto

Porto

Porto

På väg tillbaks visade det sig att det utlovade regnet var på väg. Och vi valde således middag på den restaurang som låg närmast vårt hotell. Och det var en riktig fullträff! Väldigt prisvärt och resan hittills bästa måltid!

Imorgon byter semestern skepnad. Vi byter Porto mot Peneda-Gerês National Park…

One comment on “Porto
  1. Kerstin Karlsson skriver:

    Ni verkar trivas på alla sätt.hoppas ni får lite svalare när ni ska springa på dagen än vad vi har här hemma.Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.