Vattenfallens dag!

Idag var det dags att återvända till regnskogen och titta på vattenfall! Vi hade spanat in “Chute du Carbet” som består av tre olika fall, som nås via vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad. Först ut blev det tredje fallet, som är det lägsta med sina 30m, men fortfarande väldigt mäktigt och vackert. Det blev en tur på ca en timma fram och tillbaka.

Vattenfall @ Guadeloupe

Vattenfall @ Guadeloupe

Vattenfall @ Guadeloupe

Sedan åkte vi vidare för att nå leden som skulle ta oss till fall ett och två. Fall två var mkt lättillgängligt med bara en halvtimmes promenad, medan fall ett låg djupare (och högre!) in i skogen. Det blev många trappsteg och en del klättring med rep innan vi kom fram, men väl där fick vi njuta av ett fantastiskt fall på över 100m! Naturen är väldigt kraftfull och vacker på denna ö!

Vattenfall @ Guadeloupe

Vattenfall @ Guadeloupe

Vattenfall @ Guadeloupe

När vi kom tillbaka till parkeringen ett par timmar senare hade vi hunnit bli ordentligt hungriga. Och mkt lägligt hittade vi en mysig och inhemsk restaurang på vägen hemåt. Lite oklart dock om den egentligen var öppen, men lite mat kunde all fixas fram. Inga problem! Folk är väldigt vänliga och tillmötesgående här. Det fanns en huvudrätt och en dessert tillgängligt. Taget. Och det var otroligt gott!

Vattenfall @ Guadeloupe

Vattenfall @ Guadeloupe
Molnen skingrade sig runt vulkanen på hemvägen…

Resan hemåt tog sedan aningen längre tid än vi hade hoppats på. Köer…. och ännu mera köer. Vägnätet verkar inte riktigt vara anpassat för antalet bilar som rör sig på den östra halvan av Guadeloupe. Men tillslut kom vi iallafall fram och hann inta dagens glass och cappuccino innan favvocaféet hann stänga. På semestern får man äta glass till kvällsmat…

4 comments on “Vattenfallens dag!
 1. Liselotte Mårtensson skriver:

  Håller med er mycket fin natur på ön!

 2. Kerstin Karlsson skriver:

  Är det papegojblommor som växer vilda? Mycket vackra bilder vi får se. Roligt att få svar på mina frågor.

  • torbjorn skriver:

   Det kan det nog vara. Dom växer ju vilt, så vi vet inte namnen på blommar och träd… 🙂

   Men mycket av växtligheten här ser ut som hemma på en svensk fönsterbräda…

 3. Annsofie Johnsen skriver:

  Otroligt vackert!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.