Pointe de Châteaux och Destillerie Damoiseu

Efter solandet igår var vi idag redo för en ny utmaning, Guadeloupes sydöstra udde! Och givetvis hade vi tänkt oss en löptur!

Efter dagens frukost satte vi oss i bilen för att ta oss till dagens startpunkt, och väl framme kunde vi lämna bilen och istället ta oss fram till fots. Bilkörning är annars ett spännande kapitel här, folk kör väldigt fort på små vägar med branta svängar…

Vädret kändes redan från början betydligt varmare idag, det är nog så att den delen av Guadeloupe som vi är på nu är varmare. Det finns heller inte lika mycket berg här och det kanske bidrar.

Målet med dagens vandring var annars Pointe de Châteaux. Och det visade sig vara väldigt fint! Utsikten ut mot havet var helt fantastisk! Väldigt vackert!

Pointe de Châteaux

Pointe de Chateux

Pointe de Châteaux

Pointe de Châteaux
Nudiststrand!

Annars är vädret väldigt ombytligt här! Idag har vi haft tryckande sol och ösregn om vartannat. Precis i lagom tid för vår första lunch (mango!) så kom en rejäl skur! Vi hade planerat att få oss en kokosglass i solen. Vi fick allt en glass, men i regnet istället… 🙂 Den smakade precis lika gott ändå!

Pointe de Châteaux

Pointe de Châteaux
Flugor!

Efter lunch och bad tog vi oss till Distillerie Damoiseau, ett av Guadeloupes romdestillerier. Det är en annan av öns specialiteter! Inte heller här fick vi någon rundtur, men vi fick allt provsmaka! Gott så!

Destillerie Damoiseu

Sainte Anne
Favorit i repris! Fantastiskt bra!

Till middagen tog vi oss idag lyxen att ta en dusch och ombyte innan! Skönt att äta middag i rena (iaf hyfsat rena) kläder och utan salt på kroppen!

4 comments on “Pointe de Châteaux och Destillerie Damoiseu
 1. Annsofie Johnsen skriver:

  Så otroligt vackert!!! Ser ni många djur på era utflykter? Fler än flugor?

 2. Kerstin Karlsson skriver:

  Det ser ut att vara stora vågor i det blå havet. Har linda nya kläder på sig? Är det kor som går lösa på stranden?

  • torbjorn skriver:

   Det var vågigt. Lite för mycket för att bada…

   Höns och getter går på lösdrift, här var det kor ivägen men dom var faktiskt tjudrade…

   Nya shorts på Linda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.