la Citerne och Sainte Anne

Idag vände vi på steken och startade istället med dagens kulturella (?) upplevelse: Musèe de Cafe! Här skulle vi få lära oss allt om kaffe, men tyvärr fanns det bara fransk information så det var lite svårtolkat för oss. Men å andra sidan slapp vi betala inträde, och fick dessutom provsmaka på det lokala kaffet! Mycket gott!

le Citerne

Sen bar det iväg mot dagens fysiska aktivitet: la Citerne som är systertoppen till la Soufriere som vi besteg häromdagen. Denna led var markerad som svår, och här får man nog vara benägen att hålla med… första 3 km tog 90 minuter. Vi har nog aldrig fått använda händerna så mycket vid en vandring tidigare. Men det var kul! Och jobbigt!

le Citerne

le Citerne

le Citerne

Efter lite skotvätt (och tyvärr även kameratvätt!) i den varma källan så var det dags att bege oss mot Saint Anne, där vi skall bo fyra nätter. På vägen passade vi på att ta ett litet dopp, delvis för att fräscha till oss något.

Saint Anne

Saint Anne

Saint Anne

En biltur senare var vi framme och incheckade på vårt nya boende i Saint Anne. Detta verkar vara surfarnas paradis! Och även här gick det att få alldeles lysande mat! Alla middagar i Guadeloupe har varit bättre än samtliga middagar i Miami…

5 comments on “la Citerne och Sainte Anne
 1. Annsofie Johnsen skriver:

  Så vackert!!! Väldigt roligt att följa era äventyr, det är “nästan” som att vara med….

 2. Liselotte Mårtensson skriver:

  Har ni inte stött på några otäcka djur när ni är i så lummiga områden?

  • torbjorn skriver:

   Vi mötte en rätt stor ödla på stranden imorse. Och så har vi sett kolibrier. Man tror först att det är en humla… 🙂

 3. Kerstin Karlsson skriver:

  Hur stor är ön? Den syns knappast på vår karta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.