Coconut Grove & Little Havana

Idag var en spännande och rolig dag!

Till att börja med så sov vi över soluppgången. Bara en sån sak…

Efter att ha fixat dagskort hos lokaltrafiken (vilket inte är så lätt som man kanske tror, de säljs inte direkt i varje gathörn…) så begav vi oss iväg med Coconut Grove som mål. Första etappen blev Coco Walk som är ett litet mysigt köpcenter. Lagom stort så att man enkelt får en överblick och även lagom storlek på butikerna så man slipper gå vilse. Här blev det också fina fisken till lunch innan vi började utforska området till fots.

Coconut Grove & Little Havana

Vi tog oss ner mot havet och hittade ett väldigt fint utegym! Tänk om kommunen kunde bygt ett sådant hemma! En fin löpslinga på säkert ett par kilometer och massor av stationer med förslag på olika övningar! Vi kunde ju inte motstå att testa lite…

Coconut Grove & Little Havana

Coconut Grove & Little Havana
Tyvärr kom inte övergången till handstående och avhopp i pik med på bild… 🙂

Coconut Grove & Little Havana

Vi hade även läst en del bra saker om Grove Isle, en liten ö på promenadavstånd. Men tyvärr var ön stängd. Private property. Trespassing not allowed. Det är en dålig del av USA och man saknar verkligen allemansrätten. Det är mycket mark som är privat och då är man verkligen inte välkommen, inte ens för en promenad.

Coconut Grove & Little Havana
Bron leder till en stängd ö

Nåväl, när vi slapp vandra på ön hittade vi istället ett nytt resmål, och det blev en riktig jackpot i form av en stadsdel kallad Little Havana. Ursprungligen skapad av de många Kubaner som flydde Castro för ett nytt liv. Och nu en stadsdel full av cigarrer, hattar, mojitos, konst och skön stämning! Och här fanns det finfin glass!

Coconut Grove & Little Havana

Coconut Grove & Little Havana

Coconut Grove & Little Havana

Och lite senare hittade vi även både drinkar och middag!

Coconut Grove & Little Havana

Väl hemma i vårt lilla hotellrum var det dags att packa! Imorgon reser vi vidare till Guadeloupe för nya äventyr! Det kommer bli en härlig kontrast mot Miami!

2 comments on “Coconut Grove & Little Havana
  1. Kerstin Karlsson skriver:

    Det finns väl ett litet gym i bjurslättskogen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.