Aventura Mall och Haulover park

Idag var vi båda uppe till soluppgången! Den ena joggade iväg längs den fina strandpromenaden medans den andra tog det lite lugnare och gick istället. Och vackert var det! Som alltid!

Aventura och Haulover park

Aventura och Haulover park

Efter frukost i egen regi gav vi oss iväg med lokaltrafikens hjälp, denna gång mot köpcentret Aventura Mall en bra bit norrut. Väl framme kikade vi i lite butiker, och det finns som alltid i USA ett gigantiskt utbud. Dock tyckte vi att vädret var lite för bra för att vara inomhus en hel dag (japp, idag är solen tillbaka igen! :-)) så istället gav oss iväg på jakt efter ett lunchhak vi spanat in på ditvägen. Dock är köpcenter i USA inte anpassade för gångare, så trottoarer saknas oftast helt… Efter att ha korsat mängder av parkeringar, samt klättrat över en del staket och grindar kom vi iallafall fram tillslut, lite extra hungriga.

Nu hade vi tröttnat på statslivet och tog bussen tillbaks, men hoppade av på den norra delen av stranden, vid något som visade sig heta Haulover Park. Här blev det nån timmas slappande på stranden och promenad i parken innan vi hoppade på bussen igen. Vi funderade ett tag på om vi skulle promenera hela vägen hem längs stranden, men insåg snabbt att det skulle bli över två mil vilket skulle leda till en alldeles för sen kväll. Miami har en väldigt lång sandstrand…

Aventura och Haulover park

Aventura och Haulover park

Aventura och Haulover park

När vi närmade oss hemmaplan igen hade det hunnit bli kvällen igen och det var bara middag som saknades. Men matställen finns i överflöd här… Denna gång valde vi en spanskt ställe på Lincoln road. Mysig gata med massa shopping och restauranger. Nu är vi mätta och trötta…

Aventura och Haulover park

3 comments on “Aventura Mall och Haulover park
 1. Annsofie Johnsen skriver:

  Spännande med buss utflykt

 2. Kerstin Karlsson skriver:

  Är det en pelikan som sitter o vilar? Har ni sett många djur?

  • torbjorn skriver:

   Vi tror att det är något variant av pelikan. Dock inte säkra. Men dom (det var massor!) gillade iaf fisk!

   Förutom fåglar har vi nog inte sett några vilda djur, om man undantar husmusen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.