Miami Marathon (och halvmarathon)

Dagen började tidigt! 03:15 ringde klockan, och bussen till starten avgick 04:00. Och sen var det dags att börja springa klockan 06:00. Allt för att undvika värmen i Miami… men så var det det där med vädret. Idag var det riktigt göteborgskt. 12 grader, samt regn och blåst, vilket inte är helt vanligt på dessa breddgrader. Men vi hade ju koll på prognosen och packade vår utrustning därefter. Nu kom både dunjackan och regnjackan till användning…

Miami Marathon

Första 21 km sprang vi ihop! Första gången vi springer ett stadslopp tillsammans! Detta berodde dock på att den snabbaste av oss skulle springa dubbelt så långt. Ingen av oss hade några större förväntningar på tiden idag, med tanke på hur uppladdningen blev med magsjuka och annat. Men vi pinnade över broarna, ut längs med South beach (Hemmaplan! Här hade publikstödet säkert varit betydligt större om loppet startat ännu tidigare, men nu hade det blivit läggdags för alla nattsuddare! :-)) och tillbaka in till stan igen över ännu fler broar. Denna vägen kunde vi sedan vår cykeltur tidigare i veckan. Dock gjorde sig den sträckan bättre i sol och dagsljus än i piskande regn och motvind. Sedan var det dags för en av oss att tacka för sig och springa i mål, medan den envise fortsatte… Det blev ytterligare 21 km sprungna, men med lite färre medlöpare och lite tröttare ben. Men ska man ha den största medaljen så får man jobba lite.

Miami Marathon

En stund senare så var det iallafall dags för en välförtjänt målgång, och alla kläder kom återigen till användning. Det märks att vi nordbor är härdade på väderfronten. Det var många frusna amerikaner på Miamis gator idag… Men till allas stora glädje har solen lovat att komma tillbaka imorgon!

Miami
Målgång!

Miami
Postrace mingel i “the Sunshine State”

Väl hemma igen blev det en klassisk tupplur och god middag på stan. Den ena av oss ser redan nu fram emot morgondagens jogg längs havet i soluppgången. Den andra kommer troligtvis prioritera sovmorgon…

5 comments on “Miami Marathon (och halvmarathon)
  1. Kerstin Karlsson skriver:

    Fy vad ruggit o kallt, Jag hoppas det blev sovmorgon för båda,

  2. Liselotte Mårtensson skriver:

    Det gör väl inte er något att springa i regn? Bättre med fint väder när ni tar det lugnt! (Fast det har ni ju lite svårt för)

  3. Annsofie Johnsen skriver:

    Bra jobbat!! Vilka tider blev det denna gången?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.