Sandsjöbacka Ultra Trippel 2017

Så var det då dags för nästa ultraäventyr!

Denna gång var det tre lopp under lika många dagar; 25km på fredag kväll, 44km på lördag och finalen med 82km på söndag!

Helgen startade med 25km löpning från Billdal till Slottsskogsvallen. Det är väldigt speciellt att springa i skogen med pannlampa! Och ännu mer så när det som i detta fall sker med massor av likasinnade runt om. De tre lopp vi sprang under denna helg har samma avslutning, så de stigar vi sprang under fredagen skulle även till stora delar passeras på såväl lördag som söndag. Stora delar var tekniskt, krångligt, lerigt – och kul! Under fredagens lopp sprang hela gänget ihop; Linda, Tomas, Stefan, Niklas och jag (Torbjörn). På lördagen och söndagen var det grabbarna kvar, och jag och Tomas höll ihop under dessa två tävlingar.
Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Redo för start!

Avslutningen är riktigt trevlig, upp på fina Änggårdsbergen och sedan ner till Botaniska Trädgården för att till sist ta sig in till Slottskogsvallen.
Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Magiska Änggårdsbergen i pannlampans sken

Fredagens lopp avlöpte utan större problem, även om Glidaren fick lite väl mycket närkontakt med en stock som låg i huvudhöjd över spåret…

Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Även skotorken fick jobba under helgen…

Efter målgången och mat på fredag fanns det inte så många timmar till sömn innan vi skulle befinna oss i Kungsbacka klockan 07:00 för helgens andra start: 44 km från Kungsbacka och tillbaks till Slottskogen. Detta var en sträcka vi sprungit två gånger tidigare, så den kändes väldigt bekant. Också väldigt vacker! Vissa delar är helt fantastiska, framförallt Sandsjöbackadrumlinen!

Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Sandsjöbackadrumlinen

Vi trampade på i samma stil som vi brukar använda på långa lopp, gå i uppförsbackarna för att kunna springa på när det är nerför eller platt. Och det fungerar bra! Farten brukar vara ungefär konstant under hela loppen. Vi var allt lite sega halvvägs, men kontrollen vid Spårhagavägen kom lägligt!
Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Änggårdsbergen dag 2

Efter lördagens äventyr var det nu rätt gott om tid för återhämtning innan de var dags igen, för helgens sista (och längsta!) lopp. Och det var välbehövligt! Både sömn och mat gjorde gott!

När väl söndagen kom fick vi bege oss ännu längre söderut, nu till Tjolöholms Slott där starten skulle gå klockan 06:00. Detta var den riktigt långa dagen med 82km löpning tillbaks till Slottskogen.
Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Tjolöholms Slott

Det var en fantastiskt fin morgon! Kallt men stjärnklart! Och vädret skulle hålla sig hela dagen, knappt ett moln på himlen.

Det får erkännas att kroppen inte var som piggast när vi pinnade iväg, det var allt stelt både här och där… Och sen är det ju svårt att undvika tanken att vi har sprungit hela helgen, ändå är vi inte halvvägs ännu… 🙂

Men när väl kroppen började bli varm (det var rätt kallt i nordanvinden) så kändes det bättre och löpningen flöt på ungefär som under lördagen. Första delen var magiskt vacker, med månen över havet!
Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Lygnern strax utanför Fjärås

Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Nyfiken (?) åskådare…

I Bunketorp fick vi mycket trevlig support! Elin var där med varm choklad och pannkakor! Svårslaget under ett ultra!

Tillslut kom vi dock fram till Lindome, efter 40 km löpning och knappt 5 timmar. Alltid skönt att fylla på med lite ny energi!

Sen var det snart dags att passera E6 västerut får att så småningom leta oss in på samma stigar som vi har sprungit på hela helgen…

Sandsjöbacka Ultratrippel 2017

Sandsjöbacka Ultratrippel 2017

Det är otroligt skönt när målet börjar närma sig ordentligt, och man inser att det kommer gå vägen. Det är trots allt massor av timmar i skogen under en helg som denna, och det vore ju trist att tvingas bryta i slutet. Men allt gick bra och så småningom närmade vi oss Änggårdsbergen, precis som vi gjort två gånger innan. Skymningen kom precis när vi var på toppen, men målet var att slippa ta fram pannlampan igen och det klarade vi!

Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Sista gången på Änggårdsbergen

Sandsjöbacka Ultratrippel 2017
Återhämtning på tåget hem!

Ett jättestort TACK till familjen Trolltoft för den fantastiska supporten under helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.