Soller – Puig Major – Gorg Blau – Sa Calobra – och tillbaks!

Efter vårt lyckade cykeläventyr senast spände vi idag bågen lite högre med framförallt fler höjdmeter! Dock fanns chansen att ta båten tillbaks halvvägs…

Efter en lika fin frukost som tidigare dar stack vi iväg mot Fornalutx, som skall vara Spaniens vackraste by (lite oklart vem som kommit fram till detta dock…)! Och här var det otroligt mysigt! Små trånga gator, berg på ena sidan och utsikten ner mot Soller på andra sidan. Hit får vi ta oss någon dag och äta lunch!

Soller - Purg Major - Gorg Blau - Sa Calobra

Soller - Purg Major - Gorg Blau - Sa Calobra

När vi passerat Fornalutx passerade vi ganska snart följande skylt:

Soller - Puig Major - Gorg Blau - Sa Calobra - och tillbaks!

och då hade vi redan cyklat uppför i 7 km. Men vägen upp till Puig Major gick väldigt bra! Nylagd asfalt och inte speciellt mycket trafik! Och nu var det (nästan) bara utförskörning kvar! Det visade sig att den sista knycken uppför var lite brantare, och här hann det bli rejält jobbigt i benen innan vi nådde toppen. Men sen var det väldigt skönt att slippa trampa… Dock sliter körning nerför en hel del på händer och axlar, det är ju skarpa kurvor och vi vågar inte köra så fort…

Soller - Purg Major - Gorg Blau - Sa Calobra

Soller - Purg Major - Gorg Blau - Sa Calobra

Väl nere i Sa Calobra var det dags för lunch! Vid det laget hade en av oss bestämt sig för att det lät som en utmärkt idé att ta båten tillbaks… Men med lite ny energi i magen så gav vi oss på de 1000 höjdmeterna igen! Åt detta håll är det betydligt brantare…

Soller - Purg Major - Gorg Blau - Sa Calobra

Soller - Purg Major - Gorg Blau - Sa Calobra

Soller - Puig Major - Gorg Blau - Sa Calobra - och tillbaks!

Serpentinvägarna upp igen bjöd på fantastiska vyer och mycket mjölksyra. På denna sidan var vägen betydligt smalare, och dessutom en hel del turistbussar i trafik. Men bara man tar det lugnt så går det också bra! Efter 10km uppförskörning var vi åter uppe på toppen! Väldigt skönt att vara där igen… Dock hade minnet glömt att det var rätt mycket uppförskörning kvar, även efter att den stora stigningen var besegrad. Vi fick ta till ett par konstpauser men tillslut passerade vi tunneln som oxå var högsta punkten för dagens utflykt.

Soller - Purg Major - Gorg Blau - Sa Calobra

Soller - Purg Major - Gorg Blau - Sa Calobra

Sen hade vi 15km nerförskörning framför oss! Och här var vägen lite bredare och inte så mycket trafik så vi hade en väldigt behaglig körning!

Väl hemma i Soller igen var vi båda väldigt nöjda med dagens dagsverke!

Soller - Purg Major - Gorg Blau - Sa Calobra

Middagen på kvällen blev en lite enklare variant på torget i Soller.

2 comments on “Soller – Puig Major – Gorg Blau – Sa Calobra – och tillbaks!
  1. Annsofie Johnsen skriver:

    Imponerande cykling 🙂
    Hoppas ni vilar era trötta ben, riktig mjölksyre träning uppför alla de backarna….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.