Soller – första dagen

Nu är vi på Mallorca!

Sent igår kom vi fram till vårt hotell i den lilla byn Soller. Det var mörkt när vi letade oss in i rummet, men det visade sig vara väldigt mysigt och vi har till och med en egen terass! Efter en lång natts sömn (trots att någons väckarklocka fortfarande var ställd på 06:00) blev vi serverade en väldigt lyxig frukost i den fina trädgården. Bröd, färskpressad juice, frukt och hemmagjord yoghurt!

Mallorca - Soller

Därefter var vi redo att göra stan! Vi började med att reka lite inför kommande dagar och bokade två cyklar som står redo för oss imorgon bitti. Mallorca verkar vara meckat för cyklister, och imorgon blir vi två av dessa! Spännande! Sedan hittade vi en vandringsled som tog oss ned till havet och byn Port de Soller, via fina olivlundar och citrusodlingar. Otroligt vackert!

Mallorca - Soller

Mallorca - Soller

Mallorca - Soller

Mallorca - Soller
Skall det göras tåhävningar så skall det… 🙂

Väl där var det dags för lunch och det var nästan svårt att välja bland alla restauranger…

Mallorca - Soller

Mallorca - Soller

Vandringen fortsatte sedan upp till en fyr, med magnifik utsikt över bukten! Därefter tog vi oss tillbaka till Soller via stenbelagda stigar och på vägen träffade vi Juicenisse som hade ställt sig synnerligen lägligt. Solvarm färskpressad apelsinjuice har nog aldrig smakat så gott!

Mallorca - Soller

Mallorca - Soller

Mallorca - Soller

Mallorca - Soller

Efter lite vila på hotellet gick vi till resturang Salvia (tack Tripadvisor!) som visade sig vara ett mycket bra val! God fisk och mysig innergård med bergen i bakgrunden. Och efter kaffe och glass på hemvägen är det nu bara bloggandet kvar…. 🙂

En väldigt bra start på denna semester!

Som vanligt finns det fler bilder än vad som får plats i en blogg, de övriga finns att beskåda på Flickr…

6 comments on “Soller – första dagen
 1. Liselotte Mårtensson skriver:

  Vilka fina bilder! Vilken bröllopsresa! Ni ser ut att ha det bra!

 2. Kerstin Karlsson skriver:

  Är det varmt i vattnet så det går att bada? Här hemma har vi högsommar

 3. Annsofie Johnsen skriver:

  Ser ut att vara väldigt vackert på Mallorca, inte alls den party ö som den var förr, eller det kanske finns det också.
  Kombinerat träningsläger och bröllopsresa, ser bra ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.