Haspa Hamburg Marathon 2016!

Nu är det gjort! Och bägge är vi toknöjda! Här kommer, som vanligt, våra respektive rapporter om loppet:

Glidaren:

JAAA!!

Det gick vägen! Men det var allt en resa… Började ganska lugnt (fanns ingen plats för uppvärmning) men växte in i ett skönt tempo efterhand. Första milen flöt på fint, och det kändes lovande. Sen blev vinden bitvis ganska jobbig. Hade en liten dipp vid 17-18, men när halvmaran sedan passerades på dryga 1.37 så fick jag lite ny energi. Sub 3.20 inom räckhåll!

Sen lite flyt igen fram till 26-27 där motvinden slog till igen. Dåliga tankar, släppte målbilden och tänkte att det får gå som det går… Men när 30 km passerades insåg jag att jag hade en timme på mig för de sista 12 och ändå klara tiden. 5.00-fart, det ska ju inte vara nåt problem!?

Nytt hopp och lite piggare ben! Tuffar på några km till och ökar marginalen lite. Detta kommer ju gå vägen! Helt otroligt! Sista 3 blir dock sjukt tuffa då det blir motvind à la vägg och samtidigt uppför… Vill ge upp och gå, men marginalen tillåter inte riktigt det, även om den är god. Bara att bita ihop och springa!

Och så plötsligt är faktiskt målrakan där och jag försöker ”spurta” lite, kanske under 3.18? Men är liksom för nöjd för att orka ta i så joggar in under 3.18.30 istället. Förstår inte riktigt att jag tillslut får stanna…

Helt underbart! Sjukt nöjd! Och tyskarna står som vanligt för ett kanonarrangemang!

Nu blir det ordentligt med både fysisk och mental vila!

Gasellen:

Äntligen nytt pers!

Det blev ett litet nytt upplägg denna gång – otroligt mycket mat (både pasta och pizza) dagen innan och sedan en lätt frukost ett par timmar innan start… Magen var inte på sitt bästa humör på morgonen, men när väl loppet kom igång funkade det jättebra!

Vi hade varit lite oroliga för vinden dagarna innan, och tyvärr fanns det fog för den oron. Det blåste inte alls lika mycket som igår, men vinden fanns allt där som ett störande och tröttande moment.

Men loppet flöt på väldigt bra, idag hade jag som målsättning att ha ett bra lopp, och försöka sätta ett nytt pers. Jag tycker att mina senaste marathons har varit alltför optimistiska och så har jag inte riktigt orkat och fått en riktigt tuff sista mil. Så lite lugnare start var planen idag.

Jag låg konstant på ett tempo mellan 4:05 och 4:10 och kände mig nöjd med det. Kroppen kändes väldigt bra, benen var pigga och goa och huvudet tänkte snälla tankar. Halvmaran passerades på ca 1:27 och jag kände mig väldigt pigg och fräsch!

Det var som sagt lite blåsigt, så jag försökte hitta bra ryggar så gott det gick. Tyckte det flöt på bra i stort sett hela vägen, fantastiskt bra publikstöd och mycket trummor och folk längs banan! Tyskarna kan det här med att arrangera stora marathons! (Enda bakläxan för dom var bristen på toapapper och avsaknaden av möjlighet att tvätta händerna efter besök i bajamajorna…)

Efter 35 började benen bli lite slitna, men ingen kramp och egentligen inte så farligt. Jag hade nog kunnat hålla lite bättre fart in i mål, men var rätt nöjd med det faktum att jag visste att ett nytt pers fanns inom räckhåll. Såg till att få i mig ordentligt med energi på de två sista vätskestationerna, och sedan var det bara att försöka insupa energin som publiken delade med sig av!

Hamburg Marathon - Mål!

Tiden blev tillslut 2:56:44, och ett pers med nästan 3 minuter! Gott så!

Tror att alla vi fyra som var med och sprang är väldigt nöjda med loppet och med våra respektive insatser! Vi skojade lite dagen innan om att vi skulle försöka springa på en sammanlagd tid på 12:20 eller bättre. Och räknar man ihop våra respektive tider så landar vi på exakt 12:20! 😀

Nu är det gott med en weissbier! 😀

1 kommentar på “Haspa Hamburg Marathon 2016!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.