Kalmar, slottet och milen!

Nu har vi tagit oss tillbaka till fastlandet, närmare bestämt till Kalmar. Och idag var det dags att springa lopp igen! Då starten gick vid sjutiden på kvällen så hade vi mycket dagtid att fördriva på ett hyfsat stillsamt sätt för att spara lite energi. Vi började med ett besök på Kalmar slott. Det visade sig vara väldigt fint och intressant, och vi blev en del historiekunskap rikare denna förmiddag. Det är lite svårt att förstå vad som har utspelat sig och hur man levde för så många år sedan, men det blir mycket mera verkligt när man befinner sig just där mycket av det hände…

Kalmar
Kalmar slott

Kalmar

Sedan var det dags för lunch! Det blev en god buffé i solen på en av Kalmars fina uteserveringar. Därefter strosade vi lite i affärer tills det var dags att cykla tillbaka till vårt lilla hem för att göra oss redo för loppet. Det blev ett snabbt ombyte, för snart var vi tvungna att vara tillbaka i stan igen för att hinna inta den obligatoriska inför-lopp-glassen och en rejäl dos koffein.

Kalmar
Mål!

Så småningom blev det dags för start, och till vår lycka hade vinden (som varit väldigt på hugget under dagen) mojnat en hel del, och Kalmar visade upp ett alldeles lysande löparväder. Banan visade sig vara både vacker och lättsprungen, och vi båda hade väldigt fint flyt idag så det blev två rejäla pers! Loppet var dessutom väldigt välarrangerat, så vi kan varmt rekommendera ett besök i Kalmar om man vill springa en snabb mil i en trevlig stad. Resten av kvällen spenderades genom att spela yatzy och spekulera i hur mycket snabbare det kan gå att springa nästa gång… 🙂

One comment on “Kalmar, slottet och milen!
  1. Kerstin Karlsson skriver:

    Jag har inte låst om några bravader i torsdags. Det var väl mysigt på Öland o Gotland?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.