Gotland, Fårö och Ljugarn

Från Visby så skulle färden så småningom gå vidare över Gotland, och nästa campingplats var bokad i Ljugarn. Men innan avfärd så blev det lite morgonintervaller runt Hälsans stig. Bra start på dagen! Och eftersom vi kom iväg ganska tidigt så valde vi att klämma in ett besök på Fårö, för att promenera Närsholmen runt. Det blev en trevlig utflykt, och för att fylla på med energi innan promenaden så stannade vi till på Creperie Tati vid Kutens bensin. En annorlunda och charmigt ställe där de serverar goda crepes i en gammal bensinmack. Helt klart värt ett besök!

Fårö

Sedan åkte vi till Närsholmen, en udde där motorfordon är förbjudna, och man vandrar utmed havet med sällskap av betande kor och får. Väldigt häftigt landskap, och längst ut på udden ser man fören av ett förlist skepp som sakta håller på att rosta sönder.

Fårö

Fårö

Fårö

Sedan tog vi oss tillbaka till fastlandet och vidare söderut mot Ljugarn. Då hade det hunnit bli kväll, och vi åt en fin middag på Strandcaféet innan det var läggdags.

Följande dag startade med en promenad till Folhammars raukområde. Märkliga och vackra stenar som naturen har skapat!

Ljugarn

Ljugarn

Ljugarn

Dock gör föregående veckas 10 löpta mil att magen är som ett svart hål… Så det var snart dags att tänka på lunch, och det blev först våfflor i hamnen och direkt efter en rejäl saffranspannkaka på (återigen) Strandcaféet. Efter denna påfyllning fanns det energi för att vandra runt “långa slingan”, en 9 km lång vandringsled som går i naturen runt Ljugarn och som visade sig vara väldigt fin. Nästan så man blev lite löpsugen… Men ibland måste kroppen få ta det lite lugnare, så vi stod emot 🙂

Ljugarn

Kvällen ägnades sedan åt minigolfturnering (med en värdig vinnare) och buffé på Pighuset, en annan av Ljugarns fina restauranger.

5 comments on “Gotland, Fårö och Ljugarn
 1. Liselotte Mårtensson skriver:

  Mycket vackert och fint väder! Det är regnigare påvästkusten

 2. Annsofie Johnsen skriver:

  Väldigt vackra kort på vackra Gotland!!

 3. Kerstin Karlsson Ni skriver:

  Ni har det bra ser jag. Har ni badat också?

 4. Anonym skriver:

  Det är i Ljugarn vi var förra året när vi hälsade på Katarina med familj. Väldigt vackert där!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.