Gotland, Ihreviken – Visby

Vi anlände till Visby på torsdag kväll med våran lilla husvagn, och redan på fredag morgon var det dags för det första äventyret. Kl åtta joggade vi iväg till bussen som skulle ta oss ca 3 mil norrut, till Ihre, där vi listat ut att man kunde leta sig in på en kustnära vandringsled som gick tillbaka till Visby. Väl av bussen hittade vi lätt vägen ner till havet och här började den fina leden som slingrade sig fram uppe på klinten jämte havet. Otroligt mysiga stigar och fin utsikt! Första milen fram till Lickershamn gick snabbt och lätt och vid Jungfrun, Gotlands högsta rauk, var det dags för en liten paus och energipåfyllning i form av en halv müslibar var… Egentligen hade vi spanat in en hamnkrog för lite förmiddagsfika, men vi var visst lite tidiga så de hade inte hunnit öppna…

Kustleden, Ihre till Visby

Kustleden, Ihre till Visby

Kustleden, Ihre till Visby
Jungfrun! Gotlands högsta rauk

Sen fortsatte vi på lika fina stigar i ca 15 km till, där vårat nästa stopp var inplanerat – Lummelundagrottan. På vägen dit passerade vi hur många fina utsiktsplatser som helst, och det var en ren njutning att lufsa fram i detta landskap. Väl framme vid grottan läste vi att det var 8 grader därinne, vilket innebär att lättklädda, svettiga löpare snabbt blir stelfrusna… Så vi satsade på varsin saffranspannkaka istället, och fortsatte sedan färden mot Visby.

Kustleden, Ihre till Visby

Kustleden, Ihre till Visby

Kustleden, Ihre till Visby

Några kilometer senare kom vi fram till vårat lunchställe, Krusmyntagården. Ett mysigt fik med tillhörande örtagård och butik. Här blev det macka, kladdkaka och kaffe samt en liten tur för att spana in alla kryddväxter. Väldigt mysigt ställe!

Kustleden, Ihre till Visby
Örtagården

Dryga milen kvar till Visby nu och här valde vi en fin cykelväg som gick förbi fina sommarstugor, gårdar och ängar. Och havet alldeles intill. Så det var inga problem att få fart på benen igen. När vi närmar oss vår camping så ser vi att sträckan har blivit 40 km istället för de 34 vi hade räknat med. Perfekt! 🙂

Efter lite vila och en dusch promenerade vi in till Visby innerstad för en rejäl middag. En väldigt fin kväll som vi kunde spendera utomhus i solskenet på en uteservering på stora torget innanför murarna. På hemvägen fick vi bevittna en mäktig solnedgång! (Som blev välfotograferad, inte bara av oss…)

Visby

Visby

Visby

3 comments on “Gotland, Ihreviken – Visby
  1. Märta skriver:

    Vilken dag! Härlig läsning 🙂

  2. Annsofie Johnsen skriver:

    Så mysigt!!! Ni verkar ha tur med vädret!!

  3. Kerstin Karlsson skriver:

    Ni kan ju köpa kort på Lummelundagrottorna i stället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.