Äntligen på Tromsø!

Dagen började tidigt, redan 03:30 ringde väckarklockan. Vi hade övernattat i Fredrikstad och hade nu ca 2 timmar i flygbuss till Gardermoen. Men resan gick bra (vissa av oss har lättare för att somna än andra…) och snart satt vi på flygplanet till Tromsø.

Vi var framme vid lunch, lite för tidigt för att hotellet skulle ha ett färdigt rum åt oss. Så vi lämnade väskorna och tog en tur på stan. Tromsø visar sig vara en mycket mysig liten stad. Gott om caféer och restauranger, och överraskande mycket folk i rörelse. Vi tog oss till Rådhuset, där det var nummerlappsutdelning. Det var en väldigt stor kontrast mot hur det var i Boston… här var det lugnt, ingen var stressad och de enda löparprylar som fanns att köpa var t-shirts.

Tromsø
Tromsö city center!

Efter det var det väldigt skönt med en tupplur på hotellet!

Efter ett par timmars sömn visade sig vädret från sin bästa sida! Solen lös in genom fönstret, och vi kunde inte ligga och dra oss längre… vi styrde kosan mot närmaste berg. Men idag sparade vi benen lite och tog linbanan (fjällheisen) till toppen. Helt fantastisk utsikt! Och trots att klockan närmade sig åtta stod solen högt på himlen (när vi skriver detta närmar sig klockan elva på kvällen, och det är fortfarande dagsljust ute).

Vi tog en liten promenad på fjället och en kaffe/öl i solen innan det var dags att börja tänka på refrängen.

Tromsö

Tromsö

Tromsö
Öl från världens nordligaste bryggeri!

Imorgon skall det springas marathon igen! För den ena av oss blir det för 14:e gången, för den andra för 12:e gången…

Vi tar en hel del kort som inte kommer med på bloggen, de kan man istället se här: https://flic.kr/s/aHskeqdDEY

2 comments on “Äntligen på Tromsø!
  1. Annsofie Johnsen skriver:

    Ser helt fantastiskt ut 🙂 Lycka till i morgon på loppet. Såg ni tipsen i den linken jag delade på Facebook på vad man kan göra i Tromsö? Många bra tips 🙂 Ni hinner säkert inte allt på några dagar. Hoppas också vädret är med er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.