Söndag 4/12 – Pearl Harbour, Kinesiska stan, Waikiki beach

Även denna andra dag vaknade vi tidigt. Kroppen ännu inte i rytm. En vecka kvar till loppet. Linda var inte helt kry efter resan hit så vi bestämde oss för en relativt lugn dag och tog oss då till Pearl Harbour. Vi åkte kommunalt ut till detta minnesmärke från kriget i Stilla Havet under Andra Världskriget. Bland annat så var vi ombord på en Ubåt. Det var ett speciellt liv som man inte skulle vilja byta till.

Efter dessa museer passade vi på att stanna till i Kinesiska stan, som låg passande på vägen. Om allt i Waikiki är flashigt, rent och modernt så stämmer de orden rätt dåligt in på Kinesiska stan. Där är det betydligt smutsigare, men alls inte så många turister… Linda mådde bättre, så vi bestämde oss för att gå tillbaka till hotellet. Det blev en skön promenad som tog större delen av den eftermiddagen… Vi började med att stanna till i Aloha Tower, som en gång i tiden var Honolulus högsta byggnad (byggdes 1912) och det var gratis inträde. Det enda man behövde göra var att visa sin medhavda väska för den lilla gubben som satt och vaktade längst ner. Vad han letade efter och vad han trodde jag skulle göra med detta eventuella uppe i ett torn fick vi aldrig veta…

Dagens drinkbild:One comment on “Söndag 4/12 – Pearl Harbour, Kinesiska stan, Waikiki beach
  1. annsofie/bård skriver:

    Häftigt att følja er resa! Hoppas Linda känner sig bättre. Njut semestern!
    Kram Annsofie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.