Abel Tasman

Nu var det dags för den första tvådagarsturen; Abel Tasman!

Våra ryggsäckar var packade med allt nödvändigt för två dagar såsom tält, sovsäckar och mat och sen var det bara att hoppa på båten till startstationen som var Apple Tree Bay. Här fick vi uppleva en ny typ av landskap, havsnära och exotiskt. Den fina stigen gick dels på stranden och dels upp och ner i skogskanten. Vyerna är helt fantastiska, framförallt när man kommer upp på på höjderna och vädret var verkligen på vår sida denna dag. Inte ett moln på himlen!

Abel Tasman

Abel Tasman

Abel Tasman

Första dagen avverkade vi ungefär 25 km innan det var dags för camping och gourmetmiddag à la frystorkat! Men allt smakar gott efter en dag i naturen… Vi campade på Bark Bay, en fin sandstrand som vi delade med både vandrare och paddlare.

Dag två blev inte lika lång, tidvattnet stoppade oss vid 15 km så vi fick stanna och äta resans (hittills) bästa lunch vid Awaroa Lodge. Strålande solsken även denna dag, och efter en stund på stranden kom våran vattentaxi och tog oss tillbaka till starten igen.

Abel Tasman

Abel Tasman

Abel Tasman

Resten av dagen gick åt till transport till nästa äventyr i Picton. En kortare resa på ca 3h denna gång, och på kvällen hann vi med att äta resans (hittills) bästa middag!

2 kommentarer på “Abel Tasman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.