Cykeldag i Hudiksvall

Vi är ju lite olika morgonpigga av oss. Och denna dag vaknade den ena av oss tidigare än den andre. Så när en av oss drog stockar i husvagnen så utforskade den andre närområdet och kollade in Hudiksvalls Skidcenter.

När båda väl vaknat sparkade vi igång dagen med ett morgondopp, grötfrukost och sen rullade vi iväg på våra cyklar. Idag stod ett varv runt halvön Hornslandet på programmet. Efter drygt 30 fina km var det så dags för dagens första stopp. Kaffe och glass på Hölicks Havsresort. Soligt och gott värre!

Hornslandet

Hudiksvall
Kaffe och glass med utsikt!

Efter en dryg mil på grusväg var det dags för dagens andra stopp: Kuggören. Här var det nästan löjligt pittoreskt… dock saknades det ett sommarcafé så efter en liten promenad fortsatte vi på våra stålhästar.

Hornslandet

Hornslandet

Nästa anhalt: Westsunds Gård! Vi hade småpratat med ägarinnans mamma på vägen ut och hade försäkrat oss om att detta skulle vara bästa lunchen i närområdet. Macka med rökt sik var kanon! Vi passade även på att köpa med oss 2 rökta sikar för kommande kvällar i vagnen. Med 2 rökta sikar i ryggsäcken rullade vi vidare mot nästa stopp.

Hudiksvall
Westsunds Gård

Som var Fridas Munkar och Mjukglass. Hon som driver caféet är en tjej som gissningsvis är i 12-13 årsåldern. Trevligt med företagsamhet! Specialiteten var en munk med mjukglass över. Så det blev vårt val. Och med kaffe till. Mycket bra, och energirikt!

Efter dagens sista stopp var det inte många km kvar innan vi var tillbaks vid husvagnen. En dusch senare var det dags att planera kommande dagar. Det verkar som att vi kommer landa på Storsjö Camping och Trädgård. Det blir fint det!

Hudiksvall
Vi två!

Hudiksvall
Sur öl. Glad gubbe!

På kvällen rullade vi in med cyklarna till Hudik och fick oss en kanonfin middag på restaurang Strandpiren. Mycket bra!

Hudiksvall
Riktiga visdomsord utanför Glada Hudik. Tyvärr spelas det ju inga föreställningar under corona tider…

Hudiksvall
Middag i kvällssolen!

Hudiksvall

Nästa anhalt – Höga Kusten!

One comment on “Cykeldag i Hudiksvall
  1. Annsofie skriver:

    Hur varmt är det i vattnet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.